Recepti 14. ožujka 2017.

Isprobajte: Hrskave šparoge iz pećnice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji prilog koji će vam ikada trebati!

Slasne šparoge u jednoj novoj priči!

Ovo nije uobičajen način pripreme nježnih šparoga, ali je svakako i više nego ukusan! Ako ste se ikada pitali kakav okus bi šparoge imale pržene (pohane) onda je ovo recept kojim ćete otkriti tu slasnu informaciju.

Sve što trebate jesu mrvice za pohanje, jaja, brašno i još poneki sastojak za pripremu ovog divnog priloga. Iako, ovako pripremljene šparoge uopće ne moraju biti samo prilog - pripremite ih kao slasni popodnevni snack koji ćete umakati u omiljeni domaći umak!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • brašno
  • 1 1/2 šalica mrvica za pohanje
  • 2 jaja
  • 25 tanjih šparoga
  • 1 šalica svježeg naribanog parmezana
  • sol i papar

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje i premazati papir 1 žlicom maslinovog ulja
  3. Pomiješati krušne mrvice i mrvice za pohanje (ovo su one krupnije mljevene) i zdrobiti ih u vrećici tako da budu jednako usitnjene
  4. U posudu za pohanje usipati brašno (pazeći da šparoge stanu u nju kako se ne bi potrgale); u drugoj posudi razmutiti jaja s preostalim maslinovim uljem i u trećoj posudi pomiješati mješavinu mrvica, sol, papar i parmezan
  5. Šparoge očistiti i svaku prvo uvaljati u brašno pa u jaje i potom u mješavinu mrvica i sira i slagati na pripremljen papir za pečenje
  6. Peći u zagrijanoj pećnici 12 - 14 minuta, dok ne postanu hrskave pa izvaditi iz pećnice i okrenuti ih te peći još 5 - 10 minuta 
  7. Poslužite ih tople i uživajte u novom okusu šparoga!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.