Recepti 06. siječnja 2017.

U svega par minuta do fantastične pohane piletine

Pohana piletina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve što trebate je 5 minuta vremena za pripremu, a onda sve prepustite pećnici i pripremite za uživanciju!

Nevjerojatno sočna i ukusna pileća prsa, batci ili krilca, mogu pripremljena na jedan potpuno novi način!

Oduševite sebe i ukućane ovim slasnim ručkom. Poslužite uz sezonsku salatu i malo pire krumpira i uživajte. Jer vremena za uživanje ćete imati! 

Pomiješajte majonezu ili grčki jogurt i napravite neopisivo dobro meso!

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa (fileta)
  • 200 ml majoneze (ili grčkog jogurta)
  • 100 g naribanog parmezana
  • 1 1/2 žličica soli
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Pomiješati majonezu, sol, papar, češnjak i parmezan i namazati na meso
  3. Meso staviti na papir za pečenje u posudu za pečenje i peći 45 minuta - dok ne postane hrskavo i zlatno smeđe
  4. Poslužiti toplo uz sezonsku salatu

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.