gastro postao
Umjesto da kupujete, odvažite se na pripremu domaćeg jogurta s ovim jednostavnim receptom
Priprema domaćeg jogurta uopće nije teška, potrebno je samo malo vremena, a jednom kad uspijete postat ćete pravi jogurt majstor.
Trebat ćete:
- 2 litre domaćeg punomasnog mlijeka
- 2 žlice punomasnog jogurta
- veliki lonac za kuhanje
- kuhaču
- topli pokrivač
Priprema:
- Ulijte mlijeko u posudu i kuhajte oko 5 minuta
- Pojavit će se takozvani skorup kojeg možete pomaknuti da se mlijeko još kuha
- Nakon kuhanja, ohladite mlijeko na idealnu temperaturu. Provjerit ćete tako da 7 sekundi držite prst u mlijeku, ako ga možete zadržati bez da peče, temperatura je baš kakva treba biti.
- Dodajte jogurt u toplo mlijeko. Pomiješajte
- Stavite posudu u topli pokrivač i ostavite 3 i pol sata
- Nakon ovoga izvadite posudu i stavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 4 do 5 sati.
- Nakon hlađenja stavite u hladnjak. Vaš jogurt je spreman jutro nakon hlađenja. Uživajte!