Kuglof od limuna za hladne zimske dane

Getty Images
Jednostavan recept, široko dostupni sastojci - i odličan rezultat...
Vidi originalni članak

Ovaj slasni i mirisni užitak postat će tvoj novi omiljeni desert. Ne samo zbog svoje jednostavnosti već i zbog divnog okusa i mirisa, a i divne sočnosti zato što je natopljen sirupom od limuna. Posluži ga uz topli čaj i uživaj.

... a najbolje je to što drugi dan ovaj kuglof možeš bezbrižno ponijeti na posao jer će biti jednako sočan i ukusan. 

 

50 shades of hunger Sezonska poslastica: Mini kuglofi od mandarina

 

Sastojci:

  • 220 g maslaca
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 mala žličice soli
  • 350 g šećera
  • 8 limuna
  • 4 jaja
  • 250 ml mlaćenice
  • 200 g kompota od breskve ili marelice
  • 0.25 šalica limunovog soka

 

50 shades of hunger Kuglofi od čokolade i ruma jednostavan su i efektan desert

 

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na temperaturu 180˚C. Kalup za kuglof namastiti maslacem i posipati brašnom.
  2. U srednjoj zdjeli pomiješati prašak za pecivo, sol i brašno.
  3. U većoj zdjeli vršcima prstiju pomiješati šećer i koricu limuna da se sjedine. Zatim smjesi dodati maslac i pomoću miksera miješati na velikoj brzini do lagane i pjenaste smjese, oko 4 minute. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje uz miksanje do lagane i pjenaste smjese.
  4. Smanjiti brzinu miksera pa dodati mješavinu suhih sastojaka u tri navrata, a između njih dodati mlaćenicu u dva navrata.
  5. Dobiveno tijesto uliti u pripremljeni kalup i zagladiti površinu. Peći do zlatne smeđe boje u zagrijanoj pećnici, 60-70 minuta. Izvaditi na žičani stalak da se ohladi 10-ak minuta pa izvrnuti i ohladiti do kraja.
  6. Kompot (od marelice ili breskve) i limunov sok uliti u manju posudu, zagrijati do vrenja pa smanjiti jačinu vatre i kuhati uz povremeno miješanje da se zgusne, 6-8 minuta. Procijediti u mali vrč ili zdjelicu, a krupne dijelove odbaciti, preliti preko ohlađenog kuglofa te ostaviti bar 10 minuta da se hladi.

U slast!

Posjeti Gastro.hr