Tajna njihove sočnosti krije se u tome što se sastoje od cijelih mandarina, ne samo njihove kore i soka. Ako nemate male kalupe, možete napraviti i jedan veći, no meni su ovi mali preslatki i efektni, posebice ako ih radite za neku proslavu. Iskoristite sezonu dok traje i uživajte u predivnim okusima i mirisima ovih preslatkih vitaminskih bombica.
Sastojci:
- 5-6 mandarina
- 10 dkg maslaca
- 20 dkg šećera
- 3 jaja
- 20 dkg brašna
- 10 dkg kokosa
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Cijele mandarine stavite u hladnu vodu i kad zavri, kuhajte ih još dvije minute. Ponovite postupak još jednom.
- Izmiksajte ih u blenderu.
- Pomiješajte jaja, šećer i maslac, dodajte kašu od mandarina, zatim brašno, prašak za pecivo i kokos.
- Možete ih peći u namašćenom velikom kalupu za kuglof ili u malim za mini kuglofe, a možete i u kalupu za kruh. Ako pečete u malim kalupima, peče se nešto kraće, oko 25-30 min na 180 stupnjeva.
- Kad se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Uživajte!