Slastica od jaja

Slatka kineska delikatesa od jaja, šećera i krumpirovog škroba
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 80

Potrebno vam je

  • 15 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g šećer, kristal
  • 40 g krumpirov škrob
  • 150 g voda
  • 3 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. U zavreloj vodi rastopiti šećer, pa ostaviti da se ohladi.
  2. Umutiti žumanjke i izmiješati ih sa šećernim sirupom; potom pomalo, pažljivo miješajući, dodavati krumpirov škrob razrijeđen u malo vode.
  3. U woku zagrijati nekoliko žlica ulja, uliti smjesu i na vrlo laganoj vatri (još bolje s posudom u vreloj vodi), stalno pažljivo miješati dok se ne ohladi i ne postane čvsta gusta krema.
  4. Ovaj se pripravak nikad ne bi smio uhvatiti na wok ili na drvenu kuhaču kojom se miješa.

Slatka kineska delikatesa od jaja, šećera i krumpirovog škroba

Posjeti Gastro.hr