Recepti 13. listopada 2014.

Slastica od jaja

Slastica od jaja
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka kineska delikatesa od jaja, šećera i krumpirovog škroba

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 80

Potrebno vam je

  • 15 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g šećer, kristal
  • 40 g krumpirov škrob
  • 150 g voda
  • 3 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. U zavreloj vodi rastopiti šećer, pa ostaviti da se ohladi.
  2. Umutiti žumanjke i izmiješati ih sa šećernim sirupom; potom pomalo, pažljivo miješajući, dodavati krumpirov škrob razrijeđen u malo vode.
  3. U woku zagrijati nekoliko žlica ulja, uliti smjesu i na vrlo laganoj vatri (još bolje s posudom u vreloj vodi), stalno pažljivo miješati dok se ne ohladi i ne postane čvsta gusta krema.
  4. Ovaj se pripravak nikad ne bi smio uhvatiti na wok ili na drvenu kuhaču kojom se miješa.

Slatka kineska delikatesa od jaja, šećera i krumpirovog škroba

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.