gastro postao
Slatka kineska delikatesa od jaja, šećera i krumpirovog škroba
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 80
Potrebno vam je
- 15 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g šećer, kristal
- 40 g krumpirov škrob
- 150 g voda
- 3 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- U zavreloj vodi rastopiti šećer, pa ostaviti da se ohladi.
- Umutiti žumanjke i izmiješati ih sa šećernim sirupom; potom pomalo, pažljivo miješajući, dodavati krumpirov škrob razrijeđen u malo vode.
- U woku zagrijati nekoliko žlica ulja, uliti smjesu i na vrlo laganoj vatri (još bolje s posudom u vreloj vodi), stalno pažljivo miješati dok se ne ohladi i ne postane čvsta gusta krema.
- Ovaj se pripravak nikad ne bi smio uhvatiti na wok ili na drvenu kuhaču kojom se miješa.
Slatka kineska delikatesa od jaja, šećera i krumpirovog škroba