Slatka križić-peciva

Peciva s križićem tradicionalna su slastica britanske kuhinje, a prema predaji, štite od nesreće na putu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 49

Tijesto

  • 2 mala žlica suhi kvasac
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.75 šalica grožđice

Pasta od brašna

  • 0.33 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 0.25 šalica voda

Priprema

  1. Nauljite lim za pečenje. Pomiješajte kvasac, šećer i mlijeko u posudi te miješajte dok se kvasac ne rastopi. Pokrijte i pustite da odstoji deset minuta.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno i maslac. Napravite udubinu u sredini pa dodajte mješavinu kvasca, 1/4 šalice tople vode, jaje i grožđice. Pomiješajte i pustite da pokriveno odstoji sat vremena.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu. Izmijesite i podijelite na 12 loptica. Složite ih na lim, pokrijte i ostavite 45 minuta.
  4. Pomiješajte brašno, šećer i 1/4 šalice tople vode. Nacrtajte križiće na pecivima i pecite deset minuta. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr