gastro postao
Peciva s križićem tradicionalna su slastica britanske kuhinje, a prema predaji, štite od nesreće na putu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 49
Tijesto
- 2 mala žlica suhi kvasac
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 50 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 0.75 šalica grožđice
Pasta od brašna
- 0.33 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica šećer, kristal
- 0.25 šalica voda
Priprema
- Nauljite lim za pečenje. Pomiješajte kvasac, šećer i mlijeko u posudi te miješajte dok se kvasac ne rastopi. Pokrijte i pustite da odstoji deset minuta.
- U zdjeli pomiješajte brašno i maslac. Napravite udubinu u sredini pa dodajte mješavinu kvasca, 1/4 šalice tople vode, jaje i grožđice. Pomiješajte i pustite da pokriveno odstoji sat vremena.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu. Izmijesite i podijelite na 12 loptica. Složite ih na lim, pokrijte i ostavite 45 minuta.
- Pomiješajte brašno, šećer i 1/4 šalice tople vode. Nacrtajte križiće na pecivima i pecite deset minuta. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15 minuta.
Izvor Skuhatćute