Slatki blagdani uz prhke orah kiflice bez glutena!

Laura Roman
Neodoljive kiflice od oraha tako su prhke da se tope u ustima! Uz to prepune su finih orašastih nota...
Vidi originalni članak

Ovo je recept za još jedan blagdanski klasik, ali u bezglutenskoj verziji! Tijesto je prije oblikovanja potrebno ohladiti, a ukoliko ti oblikovanje valjka bude problematično, preporučam da tijesto stisneš rukama kako bi dobila taj oblik koji ćeš potom rezati.

Samo jedan griz Prhke vanilin kiflice po najboljem starinskom receptu

Sastojci:

  • 130 gr oraha
  • 120 gr maslaca
  • 20 gr tamnog muscovado šećera
  • 50 gr kristal šećera
  • Prstohvat soli
  • 150 gr bezglutenskog brašna
  • 75 gr heljdinog brašna
  • 10 gr praška za pecivo
  • 1 jaje

Postupak:

  1.      U posudi pomiješaj mljevene orahe, šećer i prstohvat soli.
  2.      Dodaj maslac u kockicama te lagano umijesi rukama. Zatim dodaj jaje i dobro ga umiješaj.
  3.      Dodaj brašna i prašak za pecivo, te umijesi tijesto. Pokrij ga folijom i stavi u hladnjak na 30 minuta.
  4.      Radnu površinu pobrašni i uzmi dio tijesta. Oprezno ga oblikujte u valjak, te reži na manje komadiće. Potom rukama        oblikuj kiflice.
  5.      Kiflice slaži na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak među njima budući da će se tijekom pečenja            raširiti.
  6.      Peci na 180 stupnjeva, bez ventilacije, 15 minuta.
  7.      Kada se kiflice malo prohlade, uvaljajte ih u šećer u prahu. 

Sretni blagdani!

 

Slatki blagdanski okusi Blagdanske kiflice s vanilijom i bademima

Posjeti Gastro.hr