gastro postao
Neodoljive kiflice od oraha tako su prhke da se tope u ustima! Uz to prepune su finih orašastih nota...
Ovo je recept za još jedan blagdanski klasik, ali u bezglutenskoj verziji! Tijesto je prije oblikovanja potrebno ohladiti, a ukoliko ti oblikovanje valjka bude problematično, preporučam da tijesto stisneš rukama kako bi dobila taj oblik koji ćeš potom rezati.
Sastojci:
- 130 gr oraha
- 120 gr maslaca
- 20 gr tamnog muscovado šećera
- 50 gr kristal šećera
- Prstohvat soli
- 150 gr bezglutenskog brašna
- 75 gr heljdinog brašna
- 10 gr praška za pecivo
- 1 jaje
Postupak:
- U posudi pomiješaj mljevene orahe, šećer i prstohvat soli.
- Dodaj maslac u kockicama te lagano umijesi rukama. Zatim dodaj jaje i dobro ga umiješaj.
- Dodaj brašna i prašak za pecivo, te umijesi tijesto. Pokrij ga folijom i stavi u hladnjak na 30 minuta.
- Radnu površinu pobrašni i uzmi dio tijesta. Oprezno ga oblikujte u valjak, te reži na manje komadiće. Potom rukama oblikuj kiflice.
- Kiflice slaži na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak među njima budući da će se tijekom pečenja raširiti.
- Peci na 180 stupnjeva, bez ventilacije, 15 minuta.
- Kada se kiflice malo prohlade, uvaljajte ih u šećer u prahu.
Sretni blagdani!