Slatko ljeto: Naopaki kolač s breskvama

Stockfood
Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osvježenje za vrele ljetne temperature
Vidi originalni članak

Sezona breskvi je u puno jeku, pa je upravo ovo vrijeme ono najbolje za iskoristiti ove sočne plodove.  Donosimo vam recept za prevrnuti kolač s breskvama koji doista nije teško za napraviti pa je idealan odabir kada vas uhvati želja za slatkim. 

 

 

za prste polizati Ljetna poslastica: Zapečene breskve s mascarpone sirom

 


Potrebno vam je:

  • 3/4 šalice omekšalog maslaca
  • pola šalice smeđeg šećera 
  • 2 šalice breskvi narezanih na kriške
  • 3/4 šalice šećera
  • jaje
  • čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • 1¼ šalice višenamjenskog brašna
  • pola velike žlice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • pola šalice mlijeka

 

 

savršeni desert Talijanska poslastica: Krostata s breskvama

 


Priprema:

  1. Od maslaca odvojite malo kako biste namastili dno kalupa promjera oko 22 cm. Posipajte dno smeđim šećerom pa složite tanko narezane kriške bresaka tako da prekrijete kalup.
  2. U posudi razradite maslac i bijeli šećer dok smjesa ne postane pahuljasta.
  3. Dodajte jaje i ostale sastojke jedan po jedan pa dobro izmiješajte. Prelijte preko složenih bresaka i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih 40 do 45 minuta.
  4. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Izvadite kolač iz kalupa na donju stranu. Ohladite ga i po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Posjeti Gastro.hr