gastro postao
Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osvježenje za vrele ljetne temperature
Sezona breskvi je u puno jeku, pa je upravo ovo vrijeme ono najbolje za iskoristiti ove sočne plodove. Donosimo vam recept za prevrnuti kolač s breskvama koji doista nije teško za napraviti pa je idealan odabir kada vas uhvati želja za slatkim.
Potrebno vam je:
- 3/4 šalice omekšalog maslaca
- pola šalice smeđeg šećera
- 2 šalice breskvi narezanih na kriške
- 3/4 šalice šećera
- jaje
- čajna žličica ekstrakta od vanilije
- 1¼ šalice višenamjenskog brašna
- pola velike žlice praška za pecivo
- pola žličice soli
- pola šalice mlijeka
Priprema:
- Od maslaca odvojite malo kako biste namastili dno kalupa promjera oko 22 cm. Posipajte dno smeđim šećerom pa složite tanko narezane kriške bresaka tako da prekrijete kalup.
- U posudi razradite maslac i bijeli šećer dok smjesa ne postane pahuljasta.
- Dodajte jaje i ostale sastojke jedan po jedan pa dobro izmiješajte. Prelijte preko složenih bresaka i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih 40 do 45 minuta.
- Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Izvadite kolač iz kalupa na donju stranu. Ohladite ga i po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.