"Slavonska" quesadilla sa slaninom, jajima i mladim lukom

Guliver/Shutterstock
Klasični doručak na nov način!
Vidi originalni članak

Jaja, slanina i luk dobro su poznat trio koji često možemo zateći na jelovniku kada je u pitanju doručak. No, s vremenom čak i ovaj dobro provjereni recept može postati pomalo dosadnjikav, a onda na red dolazi nov način za njegovu pripremu.

 

Recepti Za večeru se počasti zanimljivim jelima od jaja

 

Malo sira, peršina za dekoraciju i dvije tortilje rezultirat će istim jelom, ali na nov i drugačiji način kojim ćeš razbiti rutinu.

Sastojci:

  • 2 male tortilje 
  • 2 jaja
  • 40 g luka
  • 40 g cheddar sira
  • slanina
  • peršun i mladi luk za dekoraciju

Priprema:

  1. Očisti i nasjeckaj luk. Zamuti jaja, dodaj soli i papra po želji i stavi sa strane. Nareži slanine također po želji.
  2. Stavi malo masti ili ulja u tavicu i pirjaj na njemu luk dok ne postane lagano proziran. Makni s vatri i stavi na stranu.
  3. U istu tavicu sada stavi slaninu i također ju lagano pirjaj dok ne omekša. Stavi sa strane.
  4. Zatim ispeci jaja kao omlet ili palačinku. Stavi sa strane.
  5. Uzmi tortilje i lagano ih zagrij na tavici. Postavi prvu i dodaj na nju jaja, luk, sir i slaninu. Poklopi ju s drugom tortiljom.
  6. Prereži ju na dva dijela i dodatno zapeci u aparatu za izradu toplih sendviča ili u aparatu za vafle.
  7. Ponovno prereži kako bi imala četiri quesadille i ukrasi ih peršinom i mladim lukom. Posluži uz grčki jogurt, kiselo vrhnje ili umak po izboru. Dobar tek!

 

vrijedi zapamtiti! Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child Slatki doručak Zobene palačinke s bademima za sjajan početak dana

Posjeti Gastro.hr