Recepti 14. ožujka 2020.

"Slavonska" quesadilla sa slaninom, jajima i mladim lukom

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasični doručak na nov način!

Jaja, slanina i luk dobro su poznat trio koji često možemo zateći na jelovniku kada je u pitanju doručak. No, s vremenom čak i ovaj dobro provjereni recept može postati pomalo dosadnjikav, a onda na red dolazi nov način za njegovu pripremu.

 

Možda vas zanima... Za večeru se počasti zanimljivim jelima od jaja Recepti

 

Malo sira, peršina za dekoraciju i dvije tortilje rezultirat će istim jelom, ali na nov i drugačiji način kojim ćeš razbiti rutinu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 2 male tortilje 
  • 2 jaja
  • 40 g luka
  • 40 g cheddar sira
  • slanina
  • peršun i mladi luk za dekoraciju

Priprema:

  1. Očisti i nasjeckaj luk. Zamuti jaja, dodaj soli i papra po želji i stavi sa strane. Nareži slanine također po želji.
  2. Stavi malo masti ili ulja u tavicu i pirjaj na njemu luk dok ne postane lagano proziran. Makni s vatri i stavi na stranu.
  3. U istu tavicu sada stavi slaninu i također ju lagano pirjaj dok ne omekša. Stavi sa strane.
  4. Zatim ispeci jaja kao omlet ili palačinku. Stavi sa strane.
  5. Uzmi tortilje i lagano ih zagrij na tavici. Postavi prvu i dodaj na nju jaja, luk, sir i slaninu. Poklopi ju s drugom tortiljom.
  6. Prereži ju na dva dijela i dodatno zapeci u aparatu za izradu toplih sendviča ili u aparatu za vafle.
  7. Ponovno prereži kako bi imala četiri quesadille i ukrasi ih peršinom i mladim lukom. Posluži uz grčki jogurt, kiselo vrhnje ili umak po izboru. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Do savršenih poširanih jaja uz savjet Julije Child Špajza Možda vas zanima... Zobene palačinke s bademima za sjajan početak dana Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.