gastro postao
Klasični doručak na nov način!
Jaja, slanina i luk dobro su poznat trio koji često možemo zateći na jelovniku kada je u pitanju doručak. No, s vremenom čak i ovaj dobro provjereni recept može postati pomalo dosadnjikav, a onda na red dolazi nov način za njegovu pripremu.
Malo sira, peršina za dekoraciju i dvije tortilje rezultirat će istim jelom, ali na nov i drugačiji način kojim ćeš razbiti rutinu.
Sastojci:
- 2 male tortilje
- 2 jaja
- 40 g luka
- 40 g cheddar sira
- slanina
- peršun i mladi luk za dekoraciju
Priprema:
- Očisti i nasjeckaj luk. Zamuti jaja, dodaj soli i papra po želji i stavi sa strane. Nareži slanine također po želji.
- Stavi malo masti ili ulja u tavicu i pirjaj na njemu luk dok ne postane lagano proziran. Makni s vatri i stavi na stranu.
- U istu tavicu sada stavi slaninu i također ju lagano pirjaj dok ne omekša. Stavi sa strane.
- Zatim ispeci jaja kao omlet ili palačinku. Stavi sa strane.
- Uzmi tortilje i lagano ih zagrij na tavici. Postavi prvu i dodaj na nju jaja, luk, sir i slaninu. Poklopi ju s drugom tortiljom.
- Prereži ju na dva dijela i dodatno zapeci u aparatu za izradu toplih sendviča ili u aparatu za vafle.
- Ponovno prereži kako bi imala četiri quesadille i ukrasi ih peršinom i mladim lukom. Posluži uz grčki jogurt, kiselo vrhnje ili umak po izboru. Dobar tek!