Sliders - sendviči iz pećnice koje ćete obožavati

Getty Images
Popularni sliders sendviči pripremaju se jednostavno, a ukusniji su od bas svih drugih sendviča koje ste do sada isprobali i upravo su zato savršeni za najfiniji početak dana.
Vidi originalni članak

Jedan ogroman sendvič ili više manjih bit će idealna ideja za one koji vole raskošniji prvi obrok u danu. Sve što vam treba jest veći mliječni kruh, a najbolje će biti ako je on pravokutnog oblika te nešto niži. Koristite li peciva, neka ona budu mekša, primjerice poput puter štangica.

 

Mljac! Jesi li probala kultni Rauben sendvič?

 

Pripremate li kruh sami, od tijesta oblikujte okruglice pa ih posložite u tepsiju jednu do druge kako bi se kod pečenja spojile, a zatim, kada se ohladi, nastavite s postupkom pripreme sendviča.

 

Mirisna sreća Imamo recept za najmekši mliječni kruh ikad

 

U sendviče možete upakirati baš sve što poželite. Različite vrste sira i šunke, dodatke poput senfa ili kečapa. Važno je samo pripaziti da ne koristite sastojke koji bi tijekom pečenja mogli postati gnjecavi i upropastiti jelo. Tako izbjegavajte dodatak povrća poput rajčice ili salate, ali i umake poput majoneze koji pečenjem gube svoju prvotnu teksturu.

 

može li bolje? Dobro jutro uz slastan sendvič od sira i špinata!

 

Potrebno vam je:

  • Veći mliječni kruh ili peciva
  • 100 g maslaca
  • 1 vezica peršina
  • 3 režnja češnjaka
  • Šunka
  • Sir

Postupak pripreme:

  1. Kruh prerežite na pola po dužini, poput velikog sendviča. Koristite li peciva, svako od njih prerežite na pola.
  2. U mikrovalnoj ili na štednjaku otopite maslac, pa mu dodajte protisnuti češnjak i sitno sjeckani peršin. Količine prilagodite vlastitom ukusu.
  3. Dno kruha ili peciva posložite u vatrostalnu posudu i premažite mješavinom maslaca, češnjaka i peršina. 
  4. Dodajte sir i šunku te druge dodatke po želji.
  5. Preklopite drugom polovicom kruha ili peciva i premažite ostatkom aromatiziranog maslaca.
  6. Ubacite u pećnicu na desetak minuta na 200 stupnjeva. Pazite da pecivo ili kruh ne postanu pretvrdi.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr