gastro postao
Posljednji radni dan ovog tjedna započni odličnim doručkom!
Ovaj fini sendvič od sira i špinata poslužit će kao doručak, brunch, popodnevni snack i večera. Ako nemaš volje kuhati, bez opravdavanja ga možeš jesti i za ručak.
Sastojci u nastavku dovoljni su za jedan veći sendvič, ali preporučujemo da ih poduplaš u startu. Što je sigurno - sigurno je!
Sastojci:
- 2 kriške kruha
- 1 žlica maslaca
- 50 g svježeg špinata
- 1 režanj češnjaka
- 50 g naribane gaude
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Kratko poprži češnjak na maslinovom ulju da poprimi boju. Dodaj sol, papar, a po želji i nasjeckanu čili papričicu.
- Začini pa ubaci špinat, promiješaj pa ga kratko pirjaj dok ne "uvene".
- Kruh premaži maslacem i lagano ga tostiraj na tavi. Kada poprimi malo boje, izvadi ga, nadjeni sirom i špinatom, preklopi drugom kriškom pa još kratko vrati na tavicu kako bi se sir otopio. Posluži odmah!
Dobar tek!
NE MOŽEŠ BEZ SENDVIČA? Isprobaj sljedeće recepte: