Recepti 17. rujna 2017.

Imamo recept za najmekši mliječni kruh ikad

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zlatna korica i meka, prozračna unutrašnjost ono su što ovaj kruh čini ultimativnim užitkom u svako doba dana.

Meki mliječni kruh pravi je užitak kada se u njemu uživa još toplom, uz maslac i domaći džem. Kombinaciji dodajte bijelu ili crnu kavu i uživanje može započeti.

 

kruh Možda vas zanima... Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh Špajza

 

Meki, spužvast i prozračan kruh u kućnoj je radinosti poprilično teško dobiti, no ne i nemoguće. Kombinirajte mlijeko i maslac u klasičnoj smjesi za kruh, a dodati možete i sjemenke poput maka i sezama. Bitno je da se kruh dobro digne nekoliko puta, a zatim ga jednostavnim pokretima oblikujte u štrucu tople, meke sreće. I to je to, jednostavnije nego što možete zamisliti!

 

Možda vas zanima... Domaći kruh sa češnjakom i zašto ga toliko volimo Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 1 veće jaje
  • 160 ml toplog mlijeka
  • 40 ml tople vode
  • 340 g bijelog brašna
  • 60 g suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 4 g (žličica i pola) suhog kvasca
  • 60 g maslaca

Priprema:

  1. U posudi najprije pomiješajte mlijeko, suhi kvasac i šećer pa pustite desetak minuta da odstoji.
  2. Dodajte jaje, vodu, sol i brašno.
  3. Sve dobro pomiješajte kako biste dobili smjesu nalik tijestu, a zatim dodajte omekšali maslac.
  4. Zamijesite tijesto i oblikujte kuglu.
  5. Tijesto prebacite u plastičnu posudu koju ste prethodno premazali otopljenim maslacem ili uljem.
  6. Prekrijte folijom i pustite da se diže oko 90 minuta.
  7. Kada se tijesto diglo, podijelite ga na tri dijela.
  8. Pustite da se dižu još oko 15 minuta, a svaki razvaljajte u pravokutnik pa preklopite tako da dobijete trokut.
  9. Svaki trokut zatim zarolajte i stavite u kalup za kruh koji ste najprije premazali rastopljenim maslacem.
  10. Pustite da se diže još nekoliko minuta, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  11. Kruh premažite mlijekom pa pecite oko sat vremena do 75 minuta.
  12. Prije rezanja kruh dobro ohladite.

Dobar tek!

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Klodovik 11:32 11. Veljača 2018.

    A 60 grama suhog kvasca necu ni komentirat

  • Klodovik 11:29 11. Veljača 2018.

    Jeli ko vama provjerava ove recepte?Toliko tekucine na 340 gr brasna????Smjesno