Složenac od krumpira i šampinjona za brzinski ručak

Getty Images
Od gljiva i poriluka napravite umak nalik raguu, a zatim ga smjestite između slojeva tanko rezanog krumpira.
Vidi originalni članak

Šampinjoni i poriluk bit će sjajna kombinacija koju zatim možete upakirati između slojeva krumpira, pa sve zajedno začiniti finim preljevom od kiselog vrhnja, sira i začina.

 

štedi vrijeme i novac Fini složenac od krumpira složi danas, a ispeci sutra

 

Dodati možete i topljivi ribani sir kao što je gouda kako bi složenac bio još slasniji. Poslužite ga uz zdjelu sezonske salate i uživajte u genijalnom ručku.

 

brzo i fino Doručak, ručak ili večera: Složenac s gljivama i jajima

 


Potrebno vam je:

  • 500 g šampinjona
  • 1 vezica peršina
  • 2 žlice vlasca
  • 1 žlica maslaca
  • 1 veći poriluk
  • 600 g krumpira
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 žlice parmezana
  • začinsko bilje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Šampinjone sitno nasjeckajte, poriluk narežite na kolutiće, pa nasjeckajte i peršin te vlasac.
  2. Na ulju pirjajte poriluk s nasjeckanim šampinjonima, pospite peršinom, posolite, popaprite i dodajte druge začine po želji.
  3. Ogulite krumpir i narežite na tanke ploške. Krumpir posložite u namašćen oblik (slažite kao riblje ljuske). 
  4. Usitnite češnjak, nasjeckajte vlasac, a parmezan naribajte, pa sve dobro promiješajte s vrhnjem. 
  5. Na sloj krumpira, rasporedite pirjane gljive i poriluk, a zatim ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  6. Smjesu od vrhnja i ribanog sira prelijte preko slojeva te pecite od 40 do 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°c.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr