gastro postao
Nadjevenu roladu premažite jajem ili vodom kako bi izvana bila što hrskavija
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 127
Tijesto
- 2 kom jaje kokošje
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 10 g suhi kvasac
- 6 žlica pire krumpir
Nadjev
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 šalica peršin, list
- celer, list
Priprema
- Pomiješajte pire s jajima, kvascem, brašnom i malo soli. Umijesite tijesto koje se ne lijepi i ostavite da se diže na toplome mjestu.
- Na ulju prepržite mljevenu piletinu pa dodajte luk i promiješajte. Nakon toga dodajte povrće, peršin i koncentrat rajčice.
- Umiješajte vrhnje pa kuhajte dok ne prokuha. Razvaljajte tijesto i nadjenite smjesom pa zarolajte. Pecite na 180°C 40 minuta.
Nadjevenu roladu premažite jajem ili vodom kako bi izvana bila što hrskavija
Izvor Skuhatćute