Složenac od tikvica i krumpira - genijalna brzinska kombinacija

Thinkstock
Ovaj složenac voljet će vegetarijanci, ali i najveći mesojedi. Otkrijte u čemu je tajna!
Vidi originalni članak

Super jednostavan složenac od omiljenih ljetnih plodova gotov je prije nego što možete zamisliti, a poslužuje se kao glavno jelo uz zdjelu salate ili pak kao prilog mesnim i ribljim specijalitetima.

 

Za prste polizati Sezonski složenac od krumpira, šparoga i slanine

 

Odlično će se složiti sa sočnim mesom s grilla ili pohanim šniclama, a zbog svojih laganih okusa, divan će spoj stvoriti i uz morsku ili pak riječnu ribu.

 

Kakav spoj! Danas kuhamo: Složenac od piletine i krumpira

 


Potrebno vam je:

  • 500 g krumpira
  • 300 g tikvica
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 luk ili tri mlada luka
  • 50 g ribanog sira
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 1 režanj češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • majčina dušica

Postupak pripreme:

  1. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške.
  2. Tikvice ne gulite - samo ih narežite na ploške.
  3. Vatrostalnu posudu namastite maslacem te u nju složite krumpir i tikvice.
  4. Luk narežite na tanke kriške te pospite po krumpiru i tikvicama.
  5. Sve pospite majčinom dušicom.
  6. Razmutite brašno u mlijeku, dodajte vrhnje, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar i naribani muškatni oraščić.
  7. Prelijte preko krumpira i tikvica.
  8. Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša.
  9. Pospite naribanom gaudom i pecite još 10-15 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr