Šnenokle: Idealno rješenje za paklene vrućine

Ne muči vam se predugo u kuhinji tijekom ljetnih mjeseci? Imamo rješenje - slatku deliciju iz radionice kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 244

dobro ljudi, dokle? Žličnjaci, šnenokle, paradižot: Idealna ljetna slastica!

 

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 6 dl mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 1 mala žlica gustina
  • 1 mahuna vanilije

Priprema:

  1. Stavite kuhati mlijeko.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke istucite s jednom žlicom šećera. Velikom žlicom stavljajte komade snijega u vruće mlijeko. Oni će se napuhnuti i kad mlijeko zakipi, okrenite žličnjake na drugu stranu. Nakon nekoliko sekundi izvadite ih rupičastom žlicom. I tako dok ne potrošite sav snijeg. Morat ćete povremeno smanjiti i pojačati vatru, ali cijeli taj proces zapravo jako kratko traje.
  3. Žutu kremu napravite tako da u mlijeko koje vam je preostalo nakon kuhanja bjelanjaka ubacite sjemenke vanilije koje ste nožem sastrugali iz unutrašnjosti mahune. Možete staviti i samu mahunu, ali ju kasnije izvadite, dakako.
  4. Miksajte žumanjke s jednom žlicom šećera dok ne postanu pjenasti.
  5. Jednu žličicu gustina zamutite s dvije žličice hladnog mlijeka. Dodajte žumanjke i gustin u vruće mlijeko i uz stalno miješanje kuhajte 1-2 min.
  6. Pustite da se malo ohladi i onda prelijte kremu preko žličnjaka. Dobro ohladite u frižideru.

Dobar tek!

 

Jedne, jedine i najdraže šnenokle

Posjeti Gastro.hr