gastro postao
Paradižot ili šnenokle, jednostavan je specijaliet kojeg obožavaju sve generacije širom Lijepe naše. Nadamo se da ćemo vas ovim receptom vratiti u djetinjstvo!
Šnenokle su slastica s keksima i snijegom od bjelanjaka koja savršeno može zasladiti svaku zimsku večer.
Za pripremu vam treba otprilike pola sata, a kako biste nahranili ekipu od minimalno četvero ljudi - bit će vam potrebno sljedeće:
Sastojci:
4 bjelanjka Clever Petrič jaja M razred - (6/1 8.49 kn)
4 žumanjka Clever Petrič jaja M razred - (6/1 8.49 kn)
4 žlice šećera, kristal
1 l mlijeko kravlje, punomasno
10 kom keksa Clever Petit Beurre - (11.99 kn pakiranje)
limunova korica
Clever vanilin šećer - (1.89 kn kom)
Priprema:
- Na dno zdjele posložite kekse.
- Razdvojite žumanjke i bjelanjke te ih stavite u dvije posude.
- 4 žumanjka mikserom izmiješajte s 3 žlice šećera, i po želji dodajte limunovu koricu.
- Stavite mlijeko da prokuha, te istovremeno istucite snijeg od 4 bjelanjka i 1 žlice šećera.
- U vrelo mlijeko žlicom stavljajte snijeg od bjelanjka (žličnjake) i kratko ih kuhajte u mlijeku - do trenutka kada se čini da će iskipiti. Kuhane žličnjake slažite u zdjelu, na kekse.
- U preostalo mlijeko dodajte smjesu žumanjaka i šećera, kuhajte 2-3 minute, a potom ulijte u zdjelu - dolijevati uz rub zdjele.
- Pustite da se ohladi, naribajte tamnu čokoladu i pohranite u frižider do serviranja.