17. siječnja 2016.

Jedne, jedine i najdraže šnenokle

Šnenokle
gastro postao gastro.24sata.hr
Paradižot ili šnenokle, jednostavan je specijaliet kojeg obožavaju sve generacije širom Lijepe naše. Nadamo se da ćemo vas ovim receptom vratiti u djetinjstvo!

Šnenokle su slastica s keksima i snijegom od bjelanjaka koja savršeno može zasladiti svaku zimsku večer.

Za pripremu vam treba otprilike pola sata, a kako biste nahranili ekipu od minimalno četvero ljudi - bit će vam potrebno sljedeće:

 Paradižot 

Sastojci: 

4 bjelanjka Clever Petrič jaja M razred -  (6/1 8.49 kn)

4 žumanjka Clever Petrič jaja M razred - (6/1 8.49 kn)

4 žlice šećera, kristal 

1 l mlijeko kravlje, punomasno

10 kom keksa Clever Petit Beurre - (11.99 kn pakiranje)

limunova korica

Clever vanilin šećer - (1.89 kn kom)

Priprema:

  1. Na dno zdjele posložite kekse.
  2. Razdvojite žumanjke i bjelanjke te ih stavite u dvije posude.
  3. 4 žumanjka mikserom izmiješajte s 3 žlice šećera, i po želji dodajte limunovu koricu.
  4. Stavite mlijeko da prokuha, te istovremeno istucite snijeg od 4 bjelanjka i 1 žlice šećera.
  5. U vrelo mlijeko žlicom stavljajte snijeg od bjelanjka (žličnjake) i kratko ih kuhajte u mlijeku - do trenutka kada se čini da će iskipiti. Kuhane žličnjake slažite u zdjelu, na kekse.
  6. U preostalo mlijeko dodajte smjesu žumanjaka i šećera, kuhajte 2-3 minute, a potom ulijte u zdjelu - dolijevati uz rub zdjele.
  7. Pustite da se ohladi, naribajte tamnu čokoladu i pohranite u frižider do serviranja. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.