Sočan i brz genoise Paula Hollywoda

Britanski tv chef Paul Hollywood za vruća popodneva predlaže genoise!
Vidi originalni članak

Iskoristi sezonu jagoda i počasti se brzom, jednostavnom i laganom tortom. Cijela priprema traje samo 40 minuta, a sve potrebne sastojke za kore vrlo vjerojatno već imaš u svojoj smočnici.

 

za kruholjupce Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh

 

Sastojci:

  • 30 g rastopljenog maslaca
  • 4 jaja
  • 125 g šećera
  • 125 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 300 g jagoda
  • 250 g borovnica
  • 250 g malina
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 250 ml slatkog vrhnja

 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. S malo rastopljenog maslaca premaži dva okrugla kalupa promjera 20 cm i pospi ih s malo brašna.
  2. Jaja i šećer miksaj na pari otprilike sedam minuta, sve dok smjesa ne postane svjetlija. 
  3. Dodaj brašno i sol i lagano miješaj, a na kraju pažljivo dodaj i rastopljeni maslac.
  4. Podijeli smjesu u dva kalupa i peci otprilike 25 minuta, dok se ne počnu lagano odvajati od kalupa i ne poprime zlatnu boju.
  5. Izblendaj 200 g jagoda s dvije žlice šećera u prahu u glatku smjesu. Trebala bi biti poprilično slatka pa isprobaj i po potrebi dodaj još malo šećera.
  6. Izmiksaj slatko vrhnje i pomiješaj sa izblendanim jagodama. Izmiješaj, ali lagano, kako smjesa ne bi poprimila dosadnu rozu boju.
  7. Kore prereži na dva dijela i svaki sloj premaži kremom od jagoda i slatkog vrhnja, a gore položite borovnice i maline. 
  8. Vrh pospi šećerom u prahu i ukrasi voćem. 

 

projekt za vikend Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr