gastro postao
Britanski tv chef Paul Hollywood za vruća popodneva predlaže genoise!
Iskoristi sezonu jagoda i počasti se brzom, jednostavnom i laganom tortom. Cijela priprema traje samo 40 minuta, a sve potrebne sastojke za kore vrlo vjerojatno već imaš u svojoj smočnici.
Sastojci:
- 30 g rastopljenog maslaca
- 4 jaja
- 125 g šećera
- 125 g brašna
- Prstohvat soli
- 300 g jagoda
- 250 g borovnica
- 250 g malina
- 2 žlice šećera u prahu
- 250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. S malo rastopljenog maslaca premaži dva okrugla kalupa promjera 20 cm i pospi ih s malo brašna.
- Jaja i šećer miksaj na pari otprilike sedam minuta, sve dok smjesa ne postane svjetlija.
- Dodaj brašno i sol i lagano miješaj, a na kraju pažljivo dodaj i rastopljeni maslac.
- Podijeli smjesu u dva kalupa i peci otprilike 25 minuta, dok se ne počnu lagano odvajati od kalupa i ne poprime zlatnu boju.
- Izblendaj 200 g jagoda s dvije žlice šećera u prahu u glatku smjesu. Trebala bi biti poprilično slatka pa isprobaj i po potrebi dodaj još malo šećera.
- Izmiksaj slatko vrhnje i pomiješaj sa izblendanim jagodama. Izmiješaj, ali lagano, kako smjesa ne bi poprimila dosadnu rozu boju.
- Kore prereži na dva dijela i svaki sloj premaži kremom od jagoda i slatkog vrhnja, a gore položite borovnice i maline.
- Vrh pospi šećerom u prahu i ukrasi voćem.
Uživajte!