Recepti 1302 prikaza 09. srpnja 2019.

Sočan i brz genoise Paula Hollywoda

Powered by:

Britanski tv chef Paul Hollywood za vruća popodneva predlaže genoise!

Iskoristite sezonu jagoda i počastite se brzom, jednostavnom i laganom tortom. Cijela priprema traje samo 40 minuta, a sve potrebne sastojke za kore vrlo vjerojatno već imate u svojim smočnicama.

 

Možda vas zanima... Do savršenog kruha uz Paula Hollywooda Špajza

 

Sastojci:

  • 30 g rastopljenog maslaca
  • 4 jaja
  • 125 g šećera
  • 125 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 300 g jagoda
  • 250 g borovnica
  • 250 g malina
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 250 ml slatkog vrhnja

 

 | Author:

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. S malo rastopljenog maslaca premažite dva okrugla kalupa promjera 20 cm i pospite ih s malo brašna.
  2. Jaja i šećer miksajte na pari otprilike sedam minuta, sve dok smjesa ne postane svjetlija. 
  3. Dodajte brašno i sol i lagano miješajte, a na kraju pažljivo dodajte i rastopljeni maslac.
  4. Podijelite smjesu u dva kalupa i pecite otprilike 25 minuta, dok se ne počnu lagano odvajati od kalupa i ne poprime zlatnu boju.
  5. Izblendajte 200 g jagoda s dvije žlice šećera u prahu u glatku smjesu. Trebala bi biti poprilično slatka pa po potrebi dodajte još malo šećera.
  6. Izmiksajte slatko vrhnje i pomiješajte sa izblendanim jagodama. Izmiješajte, ali lagano, kako smjesa ne bi poprimila dosadnu rozu boju.
  7. Kore prerežite na dva dijela i svaki sloj premažite kremom od jagoda i slatkog vrhnja, a gore položite borovnice i maline. 
  8. Vrh pospite sa šećerom u prahu i ukrasite voćem. 

 

Možda vas zanima... Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.