Sočna čokoladna torta s maslinovim uljem

Thinkstock
Razveselite ukućane ovom jedinstvenom i ukusnom tortom!
Vidi originalni članak

Jednostavni okusi spojeni u pravu deliciju koju možete pripremiti vrlo brzo, a užitak će biti neprocjenjiv!

Savršena kombinacija tek nekoliko namirnica - čokolade, jaja, šećera, maslinovog ulja i mljevenih badema, oduševite će i najveće sladokusce.

Ovu divnu tortu poslužite sa žlicom vrhnja, šlagom ili čak kuglicom sladoleda i uživajte u predivnom kolaču od čokolade!

Sastojci i priprema:

  • 200 g tamne čokolade, s najmanje 70% kakaa
  • 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g šećera
  • 5 jaja
  • 2 žlice mljevenih badema

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Podmazati maslacem kalup za torte promjera 20 cm
  3. Rastopiti čokoladu na pari
  4. Odmah uliti ulje i brzo miješati te dodati 2/3 šećera i miješati dok se šećer ne rastopi; maknuti s pare pa dodati bademe, malo soli i žumanjke te sve dobro izmiješati
  5. Bjelanjke pomiješati s 1/3 šećera te ih izmiksati dok ne budu pjenasti; dodati drugu trećinu šećera i ponovno izmiksati i na kraju dodati preostali šećer te miksati dok se ne napravi vrlo čvrst snijeg
  6. U snijeg uliti pola rastopljene čokolade i badema te nježno miješati i potom dodati preostalu čokoladu
  7. Preliti smjesu u pripremljen kalup te peći 40 minuta u zagrijanoj pećnici - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  8. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi
  9. Poslužiti s vrhnjem ili šlagom
Posjeti Gastro.hr