Recepti 10. ožujka 2017.

Bezglutenski keksići s čokoladom koji će vas osvojiti!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni mali hrskavi keksi s čokolandim kapljicama, upravo su ono što nam treba uz šalicu toplog kakaa!

Volite ponekada pojesti nešto bez glutena ili morate paziti te se vaša prehrana uglavnom temelji na bezglutenskoj prehrani? Ovi keksići su prava stvar za vas!

Preporučujemo da ih probate sa zobenim brašnom, ali izbor brašna bez glutena je velik, tako da ih možete pripremiti i s nekim drugim brašnom bez glutena.

Čokoladne kapljice ne morate staviti ako ne želite, ali ih svakako preporučujemo! Jer kakvi su to keksi bez malo čokolade!

Poslužite ih uz topli kakao ili kavu i uživajte u slasnim poslasticama!

Sastojci:

  • 150 g maslaca
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 šalice bijelog šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica vanilije
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 1/2 šalice zobenog brašna
  • 3/4 šalice čokoladnih kapljica

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje
  3. Pomiješati maslac sa šećerima, smjesa će biti mrvičasta
  4. Dodati jaje i ekstrakt vanilije pa sve izmiksati
  5. U posebnoj posudi pomiješati prašak za pecivo, sol i brašno pa dodati u vlažnu smjesu (jaja i maslac) te ubaciti kapljice i sve zajedno dobro izmiješati - smjesa će biti ljepljiva
  6.  Žlicom vaditi smjesu i stavljati ju na papir za pečenje (oblikovati krug)
  7. Peći u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta - dok rubovi ne dobiju lijepu zlatnu boju (pazite da ne prepečete)
  8. Izvadite iz pećnice i ohladite na sobnoj temperaturi 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.