Kako bi vam kolači uvijek uspjeli trebate se "slijepo" pridržavati recepta. Tu nema baš previše prostora za eksperimentiranje. Mi vam donosimo najčešće greške koje ljudi rade kad je u pitanju pečenje keksića i savjete kako ih ispraviti.
Keksiće nemojte peći predugo. Što ih duže držite u pećnici to će se više isušiti i nećete dobiti željeni rezultat osim ako baš niste željeli jako hrskave keksiće.
Pripazite na količinu brašna. Brašno je ono što pridržava strukturu keksića i kada nema dovoljno brašna keksići će se previše raširiti i neće se moći dobro ispeći. Važno je pridržavati se točne količine koja je navedena u receptu.
Nemojte koristiti samo obični bijeli šećer. Smeđi šećer je kombinacija bijelog šećera i melase, sadrži veće količine vode i keksima daje potrebnu vlažnost što je jako važno. Uvijek kombinirajte.
Prevruća pećnica. Optimalna temperatura pećnice za pečenje kolačića je oko 175 stupnjeva i to je sasvim dovoljno, a vrijeme pečenja najviše 10 minuta. Previsoka temperatura ubrzava proces pečenja što rezultira suhim i često zagorjelim keksima.