Kolumne 2873 prikaza 01. srpnja 2019.

Ovi keksići bez šećera idealna su ljetna poslastica

Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Keksići u kojima možete uživati bez grižnje savjesti zahvaljujući čokoladama bez šećera...

Priprema keksića je brza, a rezultat je i više nego odličan! Mislim da više nemamo razloga niti isprika da ih ne napravimo.. 

Evo i recepta!

 

Možda vas zanima... Paris Brest - isprobajte elegantan francuski klasik Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici. 

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

 

Za 40 keksića veličine oraha:

  • 250 g maslaca
  • velika žlica stevije
  • 1 veliko jaje
  • 500 g brašna (pola oštrog, pola mekog)
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 200 g čokolade bez šećera s bademom (primjerice Kandit)
  • malo mlijeka po potrebi

Priprema:

  1. U zdjelu stavite brašno,prašak za pecivo,steviju,kakao i maslac narezan na listiće, te ove sastojke sjedinite rukama da dobijete nalik krušnim mrvicama.
  2. U zdjelu sada dodajte jaje i čokoladu koju ste prethodno usitnili na skroz male komadiće. Zamijesite tijesto. (Ako je potrebno dodajte malo mlijeka).
  3. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Nakon što se tijesto ohladilo od njega odvajate male komadiće i pomoću dlanova ih oblikujte u kuglice veličine oraha.
  4. Kuglice stavljate na pleh obložen masnim papirom u malim razmacima. Keksiće pecite na 170 stupnjeva točno 20 minuta.
  5. Nakon pečenja keksiće ostavite da se prohlade, te ih možete uvaljati u čokoladu, kakao u prahu ili jednostavno ih ostavite ovakve kakvi jesu. 

 

Možda vas zanima... Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba Kolumne

 

Dobar tek! 

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.