Priprema keksića je brza, a rezultat je i više nego odličan! Mislim da više nemamo razloga niti isprika da ih ne napravimo..
Evo i recepta!
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Za 40 keksića veličine oraha:
- 250 g maslaca
- velika žlica stevije
- 1 veliko jaje
- 500 g brašna (pola oštrog, pola mekog)
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa u prahu
- 200 g čokolade bez šećera s bademom
- malo mlijeka po potrebi
Priprema:
- U zdjelu stavite brašno,prašak za pecivo,steviju,kakao i maslac narezan na listiće, te ove sastojke sjedinite rukama da dobijete nalik krušnim mrvicama.
- U zdjelu sada dodajte jaje i čokoladu koju ste prethodno usitnili na skroz male komadiće. Zamijesite tijesto. (Ako je potrebno dodajte malo mlijeka).
- Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Nakon što se tijesto ohladilo od njega odvajate male komadiće i pomoću dlanova ih oblikujte u kuglice veličine oraha.
- Kuglice stavljate na pleh obložen masnim papirom u malim razmacima. Keksiće pecite na 170 stupnjeva točno 20 minuta.
- Nakon pečenja keksiće ostavite da se prohlade, te ih možete uvaljati u čokoladu, kakao u prahu ili jednostavno ih ostavite ovakve kakvi jesu.
Dobar tek!