gastro postao
Zadovoljite svoje nepce ovim divnim obrokom!
Pileća prsa uvijek su dobar izbor za jednostavan i brz ručak.
Ovako pripremljeno meso, možete ispeći i na grillu, ili u grill tavi. Divan dodatak jesu i bučine sjemenke s kojima je pripremljen pesto poslužen uz sočno pileće meso.
Poslužite ovu slasnu kombinaciju mesa i pesta s toplim njokima, rižom ili tjesteninom i naravno, nekom ukusnom sezonskom salatom!
Sastojci:
- Za pesto:
- 30 g svježeg bosiljka
- 50 g bučinih sjemenki
- 60 g svježe naribanog parmezana
- 1 češanj češnjaka, zdrobljen
- sol i papar
- 100 ml maslinovog ulja
- Za pileća prsa:
- 6 komada pilećih prsa bez kosti i kože
- naribana korica 2 limuna
- 2 žličice svježeg lišća timijana
- 5 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Pesto:
- Pomiješati bosiljak, bučine sjemenke, parmezan, češnjak, sol i papar te pola maslinovog ulja i izmiksati sve u blenderu dok se ne pretvori u gustu pastu. Dodati preostalo maslinovo ulje i ponovno izmiksati. Preliti gotov pesto u staklenku i poklopiti ga. Ovako pripremljen, može stajati u hladnjaku do tjedan dana.
Pileća prsa:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Svaki komad prsa stanjiti čekićem za meso do 1 cm debljine.
- Pomiješati timijan, koricu limuna s maslinovim uljem i soli/paprom te svaki komad mesa uvaljati u pripremljenu smjesu i kratko popržiti na grill tavi sa svake strane
- Staviti meso u zagrijanu pećnicu, na lim obložen papirom za pečenje, na 8 - 10 minuta; dok ne dobije lijepu zlatnu boju
- Poslužiti toplo, s pripremljenim pestom i prilogom po izboru.
Dobar tek!