Recepti 16. ožujka 2017.

Novi okusi: Pileća prsa s pestom od bučinih sjemenki

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zadovoljite svoje nepce ovim divnim obrokom!

Pileća prsa uvijek su dobar izbor za jednostavan i brz ručak.

Ovako pripremljeno meso, možete ispeći i na grillu, ili u grill tavi. Divan dodatak jesu i bučine sjemenke s kojima je pripremljen pesto poslužen uz sočno pileće meso.

Poslužite ovu slasnu kombinaciju mesa i pesta s toplim njokima, rižom ili tjesteninom i naravno, nekom ukusnom sezonskom salatom!

Sastojci:

  • Za pesto:
  • 30 g svježeg bosiljka
  • 50 g bučinih sjemenki
  • 60 g svježe naribanog parmezana
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • sol i papar
  • 100 ml maslinovog ulja
  • Za pileća prsa:
  • 6 komada pilećih prsa bez kosti i kože
  • naribana korica 2 limuna
  • 2 žličice svježeg lišća timijana
  • 5 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Pesto:

  1. Pomiješati bosiljak, bučine sjemenke, parmezan, češnjak, sol i papar te pola maslinovog ulja i izmiksati sve u blenderu dok se ne pretvori u gustu pastu. Dodati preostalo maslinovo ulje i ponovno izmiksati. Preliti gotov pesto u staklenku i poklopiti ga. Ovako pripremljen, može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Pileća prsa:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Svaki komad prsa stanjiti čekićem za meso do 1 cm debljine.
  3. Pomiješati timijan, koricu limuna s maslinovim uljem i soli/paprom te svaki komad mesa uvaljati u pripremljenu smjesu i kratko popržiti na grill tavi sa svake strane
  4. Staviti meso u zagrijanu pećnicu, na lim obložen papirom za pečenje, na 8 - 10 minuta; dok ne dobije lijepu zlatnu boju
  5. Poslužiti toplo, s pripremljenim pestom i prilogom po izboru. 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.