Jednostavni okusi spojeni u pravu deliciju koju možete pripremiti vrlo brzo, a užitak će biti neprocjenjiv!
Savršena kombinacija tek nekoliko namirnica - čokolade, jaja, šećera, maslinovog ulja i mljevenih badema, oduševite će i najveće sladokusce.
Ovu divnu tortu poslužite sa žlicom vrhnja, šlagom ili čak kuglicom sladoleda i uživajte u predivnom kolaču od čokolade!
Sastojci i priprema:
- 200 g tamne čokolade, s najmanje 70% kakaa
- 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 200 g šećera
- 5 jaja
- 2 žlice mljevenih badema
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Podmazati maslacem kalup za torte promjera 20 cm
- Rastopiti čokoladu na pari
- Odmah uliti ulje i brzo miješati te dodati 2/3 šećera i miješati dok se šećer ne rastopi; maknuti s pare pa dodati bademe, malo soli i žumanjke te sve dobro izmiješati
- Bjelanjke pomiješati s 1/3 šećera te ih izmiksati dok ne budu pjenasti; dodati drugu trećinu šećera i ponovno izmiksati i na kraju dodati preostali šećer te miksati dok se ne napravi vrlo čvrst snijeg
- U snijeg uliti pola rastopljene čokolade i badema te nježno miješati i potom dodati preostalu čokoladu
- Preliti smjesu u pripremljen kalup te peći 40 minuta u zagrijanoj pećnici - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
- Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi
- Poslužiti s vrhnjem ili šlagom