Recepti 17. ožujka 2017.

Sočna čokoladna torta s maslinovim uljem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Razveselite ukućane ovom jedinstvenom i ukusnom tortom!

Jednostavni okusi spojeni u pravu deliciju koju možete pripremiti vrlo brzo, a užitak će biti neprocjenjiv!

Savršena kombinacija tek nekoliko namirnica - čokolade, jaja, šećera, maslinovog ulja i mljevenih badema, oduševite će i najveće sladokusce.

Ovu divnu tortu poslužite sa žlicom vrhnja, šlagom ili čak kuglicom sladoleda i uživajte u predivnom kolaču od čokolade!

Sastojci i priprema:

  • 200 g tamne čokolade, s najmanje 70% kakaa
  • 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g šećera
  • 5 jaja
  • 2 žlice mljevenih badema

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Podmazati maslacem kalup za torte promjera 20 cm
  3. Rastopiti čokoladu na pari
  4. Odmah uliti ulje i brzo miješati te dodati 2/3 šećera i miješati dok se šećer ne rastopi; maknuti s pare pa dodati bademe, malo soli i žumanjke te sve dobro izmiješati
  5. Bjelanjke pomiješati s 1/3 šećera te ih izmiksati dok ne budu pjenasti; dodati drugu trećinu šećera i ponovno izmiksati i na kraju dodati preostali šećer te miksati dok se ne napravi vrlo čvrst snijeg
  6. U snijeg uliti pola rastopljene čokolade i badema te nježno miješati i potom dodati preostalu čokoladu
  7. Preliti smjesu u pripremljen kalup te peći 40 minuta u zagrijanoj pećnici - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  8. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi
  9. Poslužiti s vrhnjem ili šlagom
Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Evi 18:31 24. Ožujak 2017.

    Zeljka, I meni je to sa šećerom čudno mislim da se trećina šećera kod miješanja u snijeg od bjelanjaka dijeli na tri dijela!!! I trebalo bi staviti štabu zbog topljenju u čokoladi i povezivanja sa snijegom. Baš razmišljam da ispečem tortu.

  • Zeljka1 21:48 19. Ožujak 2017.

    koliko trečina ima šečera? 2/3 u cokoladu. pa 1/3 u bjelanjke, pa opet trecina pa jos jedna. malo zbunjujuće