Jednostavni okusi spojeni u pravu deliciju koju možete pripremiti vrlo brzo, a užitak će biti neprocjenjiv!
Savršena kombinacija tek nekoliko namirnica - čokolade, jaja, šećera, maslinovog ulja i mljevenih badema, oduševite će i najveće sladokusce.
Ovu divnu tortu poslužite sa žlicom vrhnja, šlagom ili čak kuglicom sladoleda i uživajte u predivnom kolaču od čokolade!
Sastojci i priprema:
- 200 g tamne čokolade, s najmanje 70% kakaa
 - 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 - 200 g šećera
 - 5 jaja
 - 2 žlice mljevenih badema
 
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
 - Podmazati maslacem kalup za torte promjera 20 cm
 - Rastopiti čokoladu na pari
 - Odmah uliti ulje i brzo miješati te dodati 2/3 šećera i miješati dok se šećer ne rastopi; maknuti s pare pa dodati bademe, malo soli i žumanjke te sve dobro izmiješati
 - Bjelanjke pomiješati s 1/3 šećera te ih izmiksati dok ne budu pjenasti; dodati drugu trećinu šećera i ponovno izmiksati i na kraju dodati preostali šećer te miksati dok se ne napravi vrlo čvrst snijeg
 - U snijeg uliti pola rastopljene čokolade i badema te nježno miješati i potom dodati preostalu čokoladu
 - Preliti smjesu u pripremljen kalup te peći 40 minuta u zagrijanoj pećnici - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
 - Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi
 - Poslužiti s vrhnjem ili šlagom