Sorbet od jagoda - bez grižnje savjesti

Thinkstock
Na lokalnim tržnicama već možete pronaći jagode čiji vas miris poziva na pravljenje deserta gdje će baš one biti glavne zvijezde.
Vidi originalni članak

Sorbet od jagoda prirodno je zaslađen medom, bez dodanog šećera. Teksturom podsjeća na sladoled tako da će ga i oni najmlađi obožavati. Prizivamo ljeto ovim osvježavajućim sorbetom od jagoda. 

 

Zdrava alternativa Kad dosadi sladoled: Sorbet od malina

slastica Sorbet od domaćeg limuna i dinje

 

Potrebno vam je:

  • 500 g jagoda (očišćenih od peteljki)
  • 50 ml limunovog soka
  • 100 ml meda
  • Otopljena tamna čokolada po želji

Postupak pripreme:

  1. Sve sastojke usitnite štapnim mikserom ili u blenderu.
  2. Smjesu istresite u vrećicu za zamrzivač, zatvorite i stavite u zamrzivač na sat vremena. 
  3. Nakon sat  vremena, sorbet prebacite iz vrećice u posudu s poklopcem i vratite u hladnjak na još sat vremena.
  4. Poslužite u posudici za sladoled u obliku kugle i prelijte otopljenom tamnom čokoladom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr