Špageti-pizza: Neodoljiv spoj talijanske kuhinje

Thinkstock
Špageti-pizza zanimljiva je i jednostavna kombinacija koja spaja divnu tjesteninu s klasičnim nadjevima za pizzu.
Vidi originalni članak

Ako vam je dosadilo tijesto za pizzu, svakako isprobajte ovu zanimljivu i hrskavu podlogu od omiljenih špageta. Nadjenite po želji, a savjetujemo vam da ne štedite na umaku od rajčice i siru. Uz par listova bosiljka dobit ćete nevjerojatan miks tradicije i pop kulture kojem nitko u vašoj obitelji neće moći odoljeti. 

 

Omiljeni ručak Ljetna pizza - koje sezonske namirnice vole hrskavo tijesto

 

Sastojci:

  • 400 g špageta
  • 150 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli
  • 100 g gaude
  • 100 g naribane mozzarelle


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 i pripremite dublju tavu promjera barem 30 cm.
  2. Skuhajte špagete u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju, a potom ih procijedite.
  3. U maloj posudici umutite jaja s mlijekom i soli. 
  4. Špagete pomiješajte sa smjesom jaja i sirevima. 
  5. Prebacite ih u tavicu i pecite 15 minuta. Izvadite, dodajte nadjev, smanjite temperaturu na 180 i pecite još 20-25 minuta, dok sir u nadjevu ne počne bubriti.

 

Hrskava i slasna Pizza iz tave - brzinski način za uživanje u omiljenom jelu

 

Uživajte!

 

 

Posjeti Gastro.hr