Špageti s kojima ne možete pogriješiti

Thinkstock
Ovo je vjerojatno najjednostavniji ručak koji ćete ikad pripremiti, a okusom i mirisom ne zaostaje za puno kompleksnijim jelima.
Vidi originalni članak

Ovi su kremasti i mirisni špageti spremni za posluživanje za samo 15 minuta, a uspjet će vam čak i ako ste se odvažili kuhati po prvi puta. 

 

Proljeće se budi Špageti u umaku od avokada i špinata

 

Sastojci:

  • Kora i sok 2 limuna
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 100 g parmezana
  • 450 g špageta
  • Svježi bosiljak
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Pomiješajte sok i naribanu koricu limuna s maslinovim uljem, naribanim parmezanom, pola žličice soli i malo papra. Dobro izmiješajte, isprobajte i dodatno začinite po potrebi.
  2. Skuhajte špagete, procijedite ih i sačuvajte 2 dcl vode od kuhanja. 
  3. Špagete vratite na vatru, prelijte ih smjesom od limuna, maslinovog ulja i parmezana, a zatim i decilitrom vode za kuhanje. Miješajte i dodajte još vode po potrebi. 
  4. Na kraju ubacite nasjeckane listove bosiljka, promiješajte i poslužite.

 

Nešto totalno drugačije Ružičasti špageti s ciklom i lješnjacima

 

Želimo vam dobar tek!

Posjeti Gastro.hr