gastro postao
Ovo je vjerojatno najjednostavniji ručak koji ćete ikad pripremiti, a okusom i mirisom ne zaostaje za puno kompleksnijim jelima.
Ovi su kremasti i mirisni špageti spremni za posluživanje za samo 15 minuta, a uspjet će vam čak i ako ste se odvažili kuhati po prvi puta.
Sastojci:
- Kora i sok 2 limuna
- 80 ml maslinovog ulja
- 100 g parmezana
- 450 g špageta
- Svježi bosiljak
- Sol i papar
Priprema:
- Pomiješajte sok i naribanu koricu limuna s maslinovim uljem, naribanim parmezanom, pola žličice soli i malo papra. Dobro izmiješajte, isprobajte i dodatno začinite po potrebi.
- Skuhajte špagete, procijedite ih i sačuvajte 2 dcl vode od kuhanja.
- Špagete vratite na vatru, prelijte ih smjesom od limuna, maslinovog ulja i parmezana, a zatim i decilitrom vode za kuhanje. Miješajte i dodajte još vode po potrebi.
- Na kraju ubacite nasjeckane listove bosiljka, promiješajte i poslužite.
Želimo vam dobar tek!