Ako su ti dosadile 'obične' cimet rolice, isprobaj ovaj odličan recept za matcha cimet rolice koje će te oduševiti izgledom, okusom, ali i zdravim sastojcima
Ako su ti dosadile 'obične' cimet rolice donosimo ti ovaj odličan recept za matcha cimet rolice koje na savršen način spajaju cimet rolice i omiljeni zdravi napitak matcha latte. Recept smo pronašli na blogu Fit Mitten Kitchen i jako nam se sviđa.
U ovom receptu za matcha cimet rolice ne koriste se jaja, umjesto mlijeka koristi se biljno mlijeko, a ako želiš potpuno plant based verziju, samo trebaš maslac zamijeniti veganskim maslacem ili margarinom.
Zasladi se ovim zdravim zalogajima, jer matcha cimet rolice sljedeći su veliki slatki hit. A mi imamo super recept...
Matcha cimet rolice
foto: Fit Mitten Kitchen/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Matcha cimet rolice
80 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
9
porcija
SREDNJE
TIJESTO
Sastojci
Biljno mlijeko
1
šalica
Instant kvasac
1
kom
Šećer
2
žlica
Maslac
3
žlica
Glatko brašno
2,75
šalica
Matcha prah
3
žlica
Sol
0,25
žličica
NADJEV
Sastojci
Maslac
4
žlica
Smeđi šećer
3
žlica
Cimet
1
žlica
PRELJEV
Sastojci
Šećer u prahu
1
šalica
Biljno mlijeko
1
žlica
Postupak
Aktiviraj kvasac - kvasac rastopi u mlakom mlijeku, dodaj malo šećera. Pusti da se zapjeni oko 10 minuta.
Ako se slučajno kvasac u mlijeku ne zapjeni, znači da nije dobar i da trebaš krenuti ispočetka.
U zapjenjeni kvasac dodaj ohlađeni rastopljeni masac, matcha prah te 1 šalicu brašna. Kreni mijesiti tijesto pa postepeno dodaj i ostatak brašna (otprilike pola po pola šalice).
Umijesi tijesto do kraja ili ručno ili mikserom.
Lagano namasti zdjelu i u nju stavi kuglu tjesta te prekrij krpom i pusti da se tijesto diže dok se ne udvostruči u volumenu, otprilike 45 minuta.
Namasti pleh dimenzija cca 22x22 cm i stavi ga sastrane.
Kad se tijesto dovoljno digne, razvaljaj ga na pravokutnik dimenzija cca 38x22 cm.
Na razvaljano tijesto razmaši omekšali maslac, pospi šećerom i cimetom i lagano potapšaj da se šećer i cimet 'zalijepe' za tijesto i maslac.
Zarolaj tijesto po duljini u roladu te uz pomoć kuharskog konca nareži na 9 malih rolica, odnosno pužića.
Rolice posloži u namašćeni kalup (u koji možeš staviti i papir za pečenje), prekrij kuhinjskom krpom i pusti da se rolice dižu 15-ak minuta.
Matcha cimet rolice peci u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva 20-25 minuta, donosno dok ne dobiju laganu smećkastu boju. Ako prerano počnu dobivati boju, prekrij ih aluminijskom folijom i nastavi peći.
Napravi preljev tako da u zdjelici izmiješaš biljno mlijeko i šećer u prahu. Trebaš dobiti gustu, ali još uvijek tekuću glazuru. Prelij glazuru preko matcha cimet rolica.