Glazbena zvijezda Taylor Swift velika je ljubiteljica fine hrane, a ne može odoljeti ni slatkome. Pronašli smo recept za njezine omiljene cimet rolice
Jedna od trenutačno najvećih glazbenih zvijezda, Taylor Swift, ludo je zaljubljena u svog dečka, zvijezdu američkog nogometa Travisa Kelcea i to ne skriva. No njezina velika ljubav je i fina hrana, a posebno jedna slastica kojoj ne može odoljeti.
Slavna pjevačica obožava, naime, slasne i neodoljive cimet rolice. I sama odlično peče kolače, otkrivaju njezini bliski prijatelji, no voli i slastice koje može nabaviti u omiljenim restoranima.
Omiljena slastica su joj, kako doznaju američki mediji, cimet rolice iz restorana Rye u Kansasu. Kako otkriva vlasnica i pastry chefica restorana Rye Megan Garrelts, Taylor i Travis često navraćaju u restoran na ručak ili večeru, a svaki put kući ponesu i obilno pakiranje njihovim cimet rolica.
Garrelts je s javnošću podijelila i svoj recept za slavne cimet rolice za kojima je toliko luda Taylor Swift, pa ih sada i ti možeš pripremiti kod kuće.
Prvo zamijesi tijesto. U srednjoj zdjeli izmiješaj kvasac, toplu vodu i 1 žličicu šećera te pusti da stoji 5-‚10 minuta, dok se ne počne pjeniti. Umiješaj jaja.
U mikseru, s nastavcima za tijesto za kruh, prvo izmiješaj brašno, sol i šećer. Dodaj mješavinu jaja i kvasca i miksaj na srednjoj brzini, dok ne dobiješ čvrsto tijesto. Dodaj maslac, po nekoliko kockica odjednom, i kad su kockice maslaca dobro izmiješane s tijestom dodaj još par kockica. I tako sve dok ne dodaš svu količinu maslaca.
Nastavi miksati dok se maslac u potpunosti ne inkorporira u tijesto, a tijesto ne bude svilenkasto, 8-10 minuta. Prebaci tijesto u nauljenu posudu, pokrij plastičnom folijom i drži u hladnjaku dok se tijesto ne ohladi i lagano digne, minimalno 2 sata, a idealno preko noći.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Pekan orahe tostiraj u pećnici oko 8 minuta – trebaju zamirisati i dobiti smećkastu boju. Pusti da se pekan orasi ohlade te ih nasjeckaj nasitno. Prebaci ih u srednju zdjelu i umiješaj smeđi šećer i cimet.
2 velika pleha obloži papirom za pečenje. Na pobrašnjenu podlogu stavi tijesto, i razreži ga na dva jednaka dijela. Radi s jednim dijelom tijesta, a onda s drugim (koje, dok 'čeka', treba biti u hladnjaku) – razvaljaj u pravokutnik cca 30x40 cm. Prebaci tijesto na pleh za pečenje i stavi u hladnjak da se dobro ohladi.
Razvaljano ohlađeno tijesto premaži kiselim vrhnjem, ostavi rub od cca 1 cm. Pospi nadjevom od pekana, šećera i cimeta. Prazne rubove premaži izmućenim jajem. Zarolaj tijesto pa roladu stavi u zamrzivač na 2 sata.
Svaku roladu nareži na 12 šnita, posloži ih u pleh s narezanom stranom prema gore. Pokrij plastičnom folijom i vrati u zamrzivač na najmanje 3 sata, no najbolje preko noći.
Izvadi iz zamrzivača i drži na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Svaku cimet rolicu premaži razmućenim jajem i peci na sredini pećnice 35-40 minuta dok se dobro ne dignu i ne dobiju zlaćanu boju.
Dok se cimet rolice peku, pripremi šećernu glazuru. U srednjoj zdjeli, uz pomoć miksera, izmiksaj šećer, maslac, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije dok se dobiješ gustu, glatku, tekuću smjesu. Glazuru razmaži po pečenim, još vrućim cimet rolicama i nakon toga pusti da se hlade 20 minuta prije posluživanja.
Nepečene cimet rolice možeš zamrznuti i čuvati u zamrzivaču do mjesec dana, te ih samo odmrznuti i ispeći kad ti zatrebaju ili ih se zaželiš…