Recepti Kruh i pecivo 03. listopada 2024.

Imamo recept za cimet rolice koje obožava Taylor Swift

taylor swift cimet rolice
Recept za cimet rolice koje obožava Taylor Swift
foto: Mario Anzuoni/REUTERS/PIXSELL; Kateryna Hliznitsova/Unsplash
Glazbena zvijezda Taylor Swift velika je ljubiteljica fine hrane, a ne može odoljeti ni slatkome. Pronašli smo recept za njezine omiljene cimet rolice

Jedna od trenutačno najvećih glazbenih zvijezda, Taylor Swift, ludo je zaljubljena u svog dečka, zvijezdu američkog nogometa Travisa Kelcea i to ne skriva. No njezina velika ljubav je i fina hrana, a posebno jedna slastica kojoj ne može odoljeti.

Slavna pjevačica obožava, naime, slasne i neodoljive cimet rolice. I sama odlično peče kolače, otkrivaju njezini bliski prijatelji, no voli i slastice koje može nabaviti u omiljenim restoranima.

zobene pahuljice Možda vas zanima... Cimet rolice ili zobene pahuljice? Oboje! Recepti

 

Omiljeni restoran i omiljene cimet rolice

Omiljena slastica su joj, kako doznaju američki mediji, cimet rolice iz restorana Rye u Kansasu. Kako otkriva vlasnica i pastry chefica restorana Rye Megan Garrelts, Taylor i Travis često navraćaju u restoran na ručak ili večeru, a svaki put kući ponesu i obilno pakiranje njihovim cimet rolica.

Garrelts je s javnošću podijelila i svoj recept za slavne cimet rolice za kojima je toliko luda Taylor Swift, pa ih sada i ti možeš pripremiti kod kuće.

cimet rolice | Author: Kateryna Hliznitsova/Unsplash Cimet rolice - savršeno prijaju uz topli čaj foto: Kateryna Hliznitsova/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Cmet rolice - recept koji obožava Taylor Swift
35 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
24
porcija
ZAHTJEVNO
TIJESTO
Sastojci
  • Instant kvasac 2,25 žličica
  • Voda 2 žlica
  • Šećer 0,25 šalica
  • Jaje 6 kom
  • Glatko brašno 4,50 šalica
  • Sol 1,50 žličica
  • Maslac 340 g
NADJEV
Sastojci
  • Pekan orasi 1 šalica
  • Smeđi šećer 1,50 šalica
  • Cimet 1 žličica
  • Kiselo vrhnje 1 šalica
  • Jaje 4 kom
ŠEĆERNA GLAZURA
Sastojci
  • Šećer 1,50 šalica
  • Maslac 4 žlica
  • Slatko vrhnje 0,25 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
Postupak
  1. Prvo zamijesi tijesto. U srednjoj zdjeli izmiješaj kvasac, toplu vodu i 1 žličicu šećera te pusti da stoji 5-‚10 minuta, dok se ne počne pjeniti. Umiješaj jaja.


  2. U mikseru, s nastavcima za tijesto za kruh, prvo izmiješaj brašno, sol i šećer. Dodaj mješavinu jaja i kvasca i miksaj na srednjoj brzini, dok ne dobiješ čvrsto tijesto. Dodaj maslac, po nekoliko kockica odjednom, i kad su kockice maslaca dobro izmiješane s tijestom dodaj još par kockica. I tako sve dok ne dodaš svu količinu maslaca.


  3. Nastavi miksati dok se maslac u potpunosti ne inkorporira u tijesto, a tijesto ne bude svilenkasto, 8-10 minuta. Prebaci tijesto u nauljenu posudu, pokrij plastičnom folijom i drži u hladnjaku dok se tijesto ne ohladi i lagano digne, minimalno 2 sata, a idealno preko noći.


  4. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Pekan orahe tostiraj u pećnici oko 8 minuta – trebaju zamirisati i dobiti smećkastu boju. Pusti da se pekan orasi ohlade te ih nasjeckaj nasitno. Prebaci ih u srednju zdjelu i umiješaj smeđi šećer i cimet.


  5. 2 velika pleha obloži papirom za pečenje. Na pobrašnjenu podlogu stavi tijesto, i razreži ga na dva jednaka dijela. Radi s jednim dijelom tijesta, a onda s drugim (koje, dok 'čeka', treba biti u hladnjaku) – razvaljaj u pravokutnik cca 30x40 cm. Prebaci tijesto na pleh za pečenje i stavi u hladnjak da se dobro ohladi.


  6. Razvaljano ohlađeno tijesto premaži kiselim vrhnjem, ostavi rub od cca 1 cm. Pospi nadjevom od pekana, šećera i cimeta. Prazne rubove premaži izmućenim jajem. Zarolaj tijesto pa roladu stavi u zamrzivač na 2 sata.


  7. Svaku roladu nareži na 12 šnita, posloži ih u pleh s narezanom stranom prema gore. Pokrij plastičnom folijom i vrati u zamrzivač na najmanje 3 sata, no najbolje preko noći.


  8. Izvadi iz zamrzivača i drži na sobnoj temperaturi oko sat vremena.


  9. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Svaku cimet rolicu premaži razmućenim jajem i peci na sredini pećnice 35-40 minuta dok se dobro ne dignu i ne dobiju zlaćanu boju.


  10. Dok se cimet rolice peku, pripremi šećernu glazuru. U srednjoj zdjeli, uz pomoć miksera, izmiksaj šećer, maslac, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije dok se dobiješ gustu, glatku, tekuću smjesu. Glazuru razmaži po pečenim, još vrućim cimet rolicama i nakon toga pusti da se hlade 20 minuta prije posluživanja.


Nepečene cimet rolice možeš zamrznuti i čuvati u zamrzivaču do mjesec dana, te ih samo odmrznuti i ispeći kad ti zatrebaju ili ih se zaželiš…

 | Author: Thinkstock Cimet foto: Thinkstock

 

 

Uživaj u cimetu u slanim i u slatkim jelima...

Možda vas zanima... Ekstra sočan kolač od jabuke i cimeta Recepti pečeni krumpir Možda vas zanima... Cimet i krumpiri? Isprobaj ovu odličnu kombinaciju Recepti Možda vas zanima... Zamiriši dom slasnim vaflima s cimetom Recepti palačinke Možda vas zanima... Neodoljiv klasik - palačinke s cimetom i šećerom Recepti Kuhano vino Možda vas zanima... Zagrij se uz kuhano vino po receptu Mary Berry Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.