gastro postao
Ovaj netipičan recept za pečeni krumpir postat će stalna stavka na tvom jesenskom i zimskom jelovniku.
Pečeni krumpir s cimetom zvuči ti čudno? Predomislit ćeš se istog trena čim probaš ovaj savršen prilog s bliskoistočnom notom.
Trebat će ti samo krumpiri, češnjak, malo maslinovog ulja, sol i papar te jedan veći štapić cimeta. On će tijekom pečenja otpustiti aromu i dokazati ti da pečeni krumpiri ne moraju biti dosadan prilog.
Sastojci su dostatni za 4 osobe, pa količine prilagodi svojim potrebama i apetitu.
Pečeni krumpiri s cimetom
Sastojci:
- 700 g krumpira
- 5 režnjeva češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 veći štapić cimeta
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
- Krumpire operi, oguli i nareži na kockice veličine 3 cm.
- Prelij krumpir maslinovim uljem, dobro posoli i popapri pa ga prebaci u kalup za pečenje.
- Rasporedi režnjeve češnjaka i razlomljeni štapić cimeta.
- Peci otprilike sat i 15 minuta, uz povremeno miješanje.
- Nakon toga pojačaj pećnicu na 220 i peci još 15 minuta, dok ne postanu hrskavi. Posluži odmah!