Recepti Doručak 26. srpnja 2024.

Cimet rolice ili zobene pahuljice? Oboje!

Doručak
5 MIN
0 MIN
5
JEDNOSTAVNO
zobene pahuljice
Cimet rolice ili zobene pahuljice? Oboje!
foto: @rhieatseverything Instagram
Priprema ovog zdravog obroka traje tek par minuta, a imati ćeš unaprijed pripremljen doručak za ostatak tjedna

Započni dan na najbolji mogući način uz jednostavan, ali nutritivno bogat doručak koji će te napuniti energijom. Pripremljene preko noći, zobene pahuljice s cimetom su bogate vlaknima, vitaminima i mineralima i pružit će ti sve koristi cjelovitih žitarica, a njihov ukus će te osvojiti na prvi zalogaj. Ovako pripremljene zobene pahuljice mogu se čuvati u hladnjaku do 5 dana.

Osobe s celijakijom ili osjetljivošću na gluten trebale bi koristiti zobene pahuljice označene kao "bez glutena" jer zob često može biti kontaminirana pšenicom i ječmom.

Ne gasi ekran dok kuham

Zobene pahuljice s okusom cimet rolica
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Zobene pahuljice 2,50 šalica
  • Bademovo mlijeko 2,50 šalica
  • Smeđi šećer 6 žličica
  • Ekstrakt vanilije 1,50 žličica
  • Cimet 1,25 žličica
  • Sol 0,50 žličica
Postupak
  1. Pomiješaj zobene pahuljice, mlijeko, smeđi šećer, vaniliju, cimet i sol u velikoj zdjeli.


  2. Podijeli smjesu u pet staklenki od 2,3 dl. Zatvori poklopce i stavi u hladnjak preko noći ili do 5 dana.


Isprobaj i ove recepte!

riža na mlijeku Možda vas zanima... Recept naših baka za rižu na mlijeku Recepti jaja Benedict Možda vas zanima... Jaja Benedict: 8 još ukusnijih verzija 'otmjenijeg' okusa Recepti riža na mlijeku Možda vas zanima... Kremasta riža na mlijeku podsjeća na djetinjstvo Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.