Recepti Povrće 01. listopada 2025.

Cacio e pepe grah gotov je za 15 minuta!

Povrće
5 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
cacio e pepe grah
Cacio e pepe grah
foto: Delish/Pinterest
Odlična hrana za utjehu spremna u rekordnom roku! Cacio e pepe grah je jelo koje ćemo često pripremati

Imamo super rješenje kada ti treba brz, hranjiv i ukusan obrok - cacio e pepe grah koji je gotov za samo 15 minuta! O da, vrhunski okusi, savršena hrana za utjehu, a za štednjakom provodiš minimalno vrijeme! E, takvi nam se obroci zaista sviđaju!

Možda vas zanima... Cacio e pepe - talijanski klasik od tri sastojka Recepti

Talijanska tradicija na nov i slastan način

Već svi znaju - talijanska tjestenina cacio e pepe vrlo je jednostavno jelo, a tajnu njezina savršenog okusa čine dvije standardne namirnice - "cacio" i "pepe", odnosno sir i papar! A u ovom jelu tjesteninu smo zamijenili - bijelim grahom iz konzerve! 

Cacio e pepe grah, za koji recept donosimo u nastavku, posluži uz prepečeni rustikalni kruh i - uživaj!

cacio e pepe grah | Author: Delish/Pinterest Cacio e pepe grah foto: Delish/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Cacio s pepe grah
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Raženi kruh 4 kriška
  • Maslac 2 žlica
  • Parmezan 30 g
  • Pecorino romano 30 g
  • Svježe mljeveni crni papar 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Bijeli grah (iz konzerve) 900 g
Postupak
  1. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrij 2 žlice malsinova ulja, dodaj 2 debeče kriške raženog (ili nekog drugog domaćeg, rustkalnog kruha). Prži kruh ukupno 3-4 minute, s tim da preokreneš kriške na pola vremena. Prebaci kruh u tanjur i ponovni postupak s preostale 2 kriške kruha.

    Obriži tavu kuhinjskim papirnatim ubrusom jer će t trebati za dalje.


  2. U istoj (obrisanoj) tavi, na srednjoj vatri, rastopi maslac. Dodaj 1/2 žličice svježđe mljevenog papra i kratko poprži, 30-60 sekundi.


  3. Dodaj svježe naribani parmezan i pecorino romano, 1 konzervu graha (ukupno se koriste 2 konzerve) i 1/2 šalice vode. Pusto da zakipi na srednje jakoj vatri, smanji vatru na srednju i pusti da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok se sve lagano ne zgusne, 2-3 minute.


  4. Dodaj još 1/2 žličice papra i drugu konzervu graha, dodaj i soli ako je potrebno.


  5. Posluži u zdjelicama s kriškama prepečenog kruha sa strane, posuto svježe mljevenim paprom i s malo naribanog sira (parmezan ili pecorino romano, ili mješavina).


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

541 kcal

27 %

MASTI

25,00 g

34 %

KOLESTEROL

0,03 g

0 %

UH

47,00 g

17 %

PROTEINI

23,00 g

46 %

Isprobaj i ova fora jela u kojima je grah glavna zvijezda:

Toskanski grah s rajčicama i ricottom u samo 15 minuta Možda vas zanima... Toskanski grah s rajčicama i ricottom za samo 15 minuta Recepti Grah varivo Možda vas zanima... Vojnički grah – recept koji svi žele imati Recepti zapečeni pašta fažol Možda vas zanima... Kremasta pašta fažol iz pećnice grije tijelo i dušu Recepti Kremasta juha od bijeloga graha Možda vas zanima... Gusta i fina: Krem juha od bijeloga graha Recepti Grah pizza Možda vas zanima... PIZZA GRAH Kombinacija okusa koja će te oduševiti Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.