Špageti s umakom od rajčice

Thinkstock
Tri vrste rajčica, kozice i pasta od maslina provjeren su recept za fantastično ljetno jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 425

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 400 g pelati
  • 2 režanj češnjak
  • 300 g repovi kozica
  • 8 kom cherry rajčice
  • 4 kom sušena rajčica
  • 2 žličica peršin, list
  • 1 žličica namaz od zelenih maslina
  • sol
  • papar
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Pelate stavite u zdjelu pa ih usitnite pomoću štapnog miksera.
  2. Na maslinovom ulju kratko popržite češnjak, dodajte usitnjene pelate, žličicu kreme od zelenih maslina, posolite, popaprite i dodajte šećer po ukusu. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak min.
  3. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  4. Sušene rajčice narežite na veće komade, a cherry rajčice prepolovite.
  5. Kozice prepržite na malo maslinova ulja u tavi 2-3 min.
  6. Kuhanu tjesteninu prelijte umakom od rajčice, dodajte kozice, sušene rajčice i polovice cherry rajčica. Dobro izmješajte, pospite peršinovim listom i poslužite toplo.
Posjeti Gastro.hr