gastro postao
Tri vrste rajčica, kozice i pasta od maslina provjeren su recept za fantastično ljetno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 425
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 400 g pelati
- 2 režanj češnjak
- 300 g repovi kozica
- 8 kom cherry rajčice
- 4 kom sušena rajčica
- 2 žličica peršin, list
- 1 žličica namaz od zelenih maslina
- sol
- papar
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Pelate stavite u zdjelu pa ih usitnite pomoću štapnog miksera.
- Na maslinovom ulju kratko popržite češnjak, dodajte usitnjene pelate, žličicu kreme od zelenih maslina, posolite, popaprite i dodajte šećer po ukusu. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak min.
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Sušene rajčice narežite na veće komade, a cherry rajčice prepolovite.
- Kozice prepržite na malo maslinova ulja u tavi 2-3 min.
- Kuhanu tjesteninu prelijte umakom od rajčice, dodajte kozice, sušene rajčice i polovice cherry rajčica. Dobro izmješajte, pospite peršinovim listom i poslužite toplo.