Špageti sa škampima, slaninom i češnjakom

Uvijek odlična kombinacija tjestenine i škampi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 250

Potrebno vam je

  • 60 g maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žličica limunov sok
  • 0.25 šalica list bosiljka
  • 400 g špageti
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 500 g repovi kozica

Priprema

  1. Vilicom u zdjelici izgnječite maslac, češnjak, limunov sok i bosiljak da se sjedine te ostavite sa strane. U velikoj zdjeli u kipućoj slanoj vodi skuhajte tjesteninu.
  2. U velikoj dubokoj tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Ispržite slaninu miješajući četiri, pet minuta dok ne postane hrskava. Izvadite je te stavite da se ocijedi na papirnatom ručniku.
  3. Vratite tavu na vatru te rastopite polovinu maslaca. Dodajte kozice te miješajte dvije, tri minute dok se ne skuhaju. Ocijedite tjesteninu te je dodajte u tavu sa slaninom i preostalim maslacem. Prebacite tjesteninu nekoliko puta te začinite i poslužite s bosiljkom.
Posjeti Gastro.hr