gastro postao
Uvijek odlična kombinacija tjestenine i škampi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 250
Potrebno vam je
- 60 g maslac, slani
- 2 režanj češnjak
- 2 žličica limunov sok
- 0.25 šalica list bosiljka
- 400 g špageti
- 1 žlica ulje maslinovo
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 500 g repovi kozica
Priprema
- Vilicom u zdjelici izgnječite maslac, češnjak, limunov sok i bosiljak da se sjedine te ostavite sa strane. U velikoj zdjeli u kipućoj slanoj vodi skuhajte tjesteninu.
- U velikoj dubokoj tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Ispržite slaninu miješajući četiri, pet minuta dok ne postane hrskava. Izvadite je te stavite da se ocijedi na papirnatom ručniku.
- Vratite tavu na vatru te rastopite polovinu maslaca. Dodajte kozice te miješajte dvije, tri minute dok se ne skuhaju. Ocijedite tjesteninu te je dodajte u tavu sa slaninom i preostalim maslacem. Prebacite tjesteninu nekoliko puta te začinite i poslužite s bosiljkom.