Špinat u novom, još slasnijem, zapečenom ruhu

Stockfood
Špinat spojite s hrskavim croutonsima, sve zajedno ubacite u pećnicu, pa pripremite fini lažni souffle od špinata.
Vidi originalni članak

Kremasti špinat dobit ćete spojite li ga s kiselim vrhnjem i jajima, a želite li laganije jelo, kiselo vrhnje zamijenite mlijekom, te ga dodajte manje kako biste dobili gušću teksturu špinata.

 

Brzo i jednostavno Tjestenina sa špinatom na još jednostavniji način

 

Hrskavi croutonsi na vrhu špinata bit će sjajan kontrast kremoznosti s dna posude. Jelo poslužite uz sezonsku salatu i uživajte u sasvim novom ruhu klasičnog špinat jela. 

 

neobičan dodatak Palačinke punjene špinatom i tajnim sastojkom

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslaca
  • 400 g špinata
  • 2 žlice vode
  • 1 režanj češnjaka
  • Kruh
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite žlicu maslaca, dodajte mu špinat, češnjak, sol, papar i dvije žlice vode.
  2. Kuhajte dok špinat ne uvene. Špinat ocijedite i sačuvajte tekućinu.
  3. Pustite da se ohladi, a na istoj tavi otopite ostatak maslaca, dodajte na kockice nasjeckan kruh i pecite dok ne poprimi zlatnu boju i postane hrskav.
  4. Kruh ohladite.
  5. U većoj posudi pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, tekućinu od špinata, sol, papar i malo muškatnog oraščića.
  6. U mješavinu dodajte špinat, stavite ga na dno posude za pečenje i pospite kockicama kruha.
  7. Posudu za pečenje stavite u veću posudu koju ste do pola napunili vodom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr