gastro postao
Špinat spojite s hrskavim croutonsima, sve zajedno ubacite u pećnicu, pa pripremite fini lažni souffle od špinata.
Kremasti špinat dobit ćete spojite li ga s kiselim vrhnjem i jajima, a želite li laganije jelo, kiselo vrhnje zamijenite mlijekom, te ga dodajte manje kako biste dobili gušću teksturu špinata.
Hrskavi croutonsi na vrhu špinata bit će sjajan kontrast kremoznosti s dna posude. Jelo poslužite uz sezonsku salatu i uživajte u sasvim novom ruhu klasičnog špinat jela.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslaca
- 400 g špinata
- 2 žlice vode
- 1 režanj češnjaka
- Kruh
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol, papar
Priprema:
- Na tavi otopite žlicu maslaca, dodajte mu špinat, češnjak, sol, papar i dvije žlice vode.
- Kuhajte dok špinat ne uvene. Špinat ocijedite i sačuvajte tekućinu.
- Pustite da se ohladi, a na istoj tavi otopite ostatak maslaca, dodajte na kockice nasjeckan kruh i pecite dok ne poprimi zlatnu boju i postane hrskav.
- Kruh ohladite.
- U većoj posudi pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, tekućinu od špinata, sol, papar i malo muškatnog oraščića.
- U mješavinu dodajte špinat, stavite ga na dno posude za pečenje i pospite kockicama kruha.
- Posudu za pečenje stavite u veću posudu koju ste do pola napunili vodom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!