Recepti 07. travnja 2018.

Špinat u novom, još slasnijem, zapečenom ruhu

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat spojite s hrskavim croutonsima, sve zajedno ubacite u pećnicu, pa pripremite fini lažni souffle od špinata.

Kremasti špinat dobit ćete spojite li ga s kiselim vrhnjem i jajima, a želite li laganije jelo, kiselo vrhnje zamijenite mlijekom, te ga dodajte manje kako biste dobili gušću teksturu špinata.

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa špinatom na još jednostavniji način Recepti

 

Hrskavi croutonsi na vrhu špinata bit će sjajan kontrast kremoznosti s dna posude. Jelo poslužite uz sezonsku salatu i uživajte u sasvim novom ruhu klasičnog špinat jela. 

 

Možda vas zanima... Palačinke punjene špinatom i tajnim sastojkom Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslaca
  • 400 g špinata
  • 2 žlice vode
  • 1 režanj češnjaka
  • Kruh
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite žlicu maslaca, dodajte mu špinat, češnjak, sol, papar i dvije žlice vode.
  2. Kuhajte dok špinat ne uvene. Špinat ocijedite i sačuvajte tekućinu.
  3. Pustite da se ohladi, a na istoj tavi otopite ostatak maslaca, dodajte na kockice nasjeckan kruh i pecite dok ne poprimi zlatnu boju i postane hrskav.
  4. Kruh ohladite.
  5. U većoj posudi pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, tekućinu od špinata, sol, papar i malo muškatnog oraščića.
  6. U mješavinu dodajte špinat, stavite ga na dno posude za pečenje i pospite kockicama kruha.
  7. Posudu za pečenje stavite u veću posudu koju ste do pola napunili vodom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.