gastro postao
Fino, brzo i neodoljivo. Ova jednostavna tjestenina gotova je brže nego što možete zamisliti!
Svježi špinat, režanj češnjaka, malo čili papričice za jače arome i krušne mrvice stvorit će jednostavno, a tako ukusno jelo. Priprema vam neće oduzeti previše vremena te će ovaj ručak biti idealan za uživanje nakon dugog radnog dana.
Tjesteninu dodatno začinite limunovom koricom, parmezanom i svježim ili sušenim začinima poput peršina i vlasca. I to je sve, dobar tek!
Potrebno vam je:
- 500 g tjestenine
- 60 ml maslinovog ulja
- 90 g krušnih mrvica
- 1 režanj češnjaka
- 1 kom čili papričice
- 2 žličica limunove korice
- 150 g špinata
- 50 g parmezana
- Peršin, vlasac
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte u slanoj kipućoj vodi tako da bude al dente.
- Procijedite je pa stavite u tavu.
- U drugoj tavi na srednjoj temperaturi zagrijte žlicu ulja i na njoj propržite krušne mrvice.
- Dodajte sjeckani češnjak i čili te pirjajte, miješajući, još tri minute.
- Sklonite s vatre, umiješajte limunovu koru te posolite i popaprite.
- Tjestenini dodajte špinat i preostalo ulje te miješajte na laganoj vatri jednu minutu, dok špinat ne uvene.
- Dodajte peršin, vlasac i parmezan.
- Posolite i popaprite te lagano promiješajte da se sve sjedini.
- Pospite mješavinom proprženih krušnih mrvica i ostalih začina.
Dobar tek!