Superbrze kiflice sa slaninom - jednostavno sjajno!

Thinkstock
Dvadesetak minuta, dobra domaća slanina i tople kiflice već su na stolu. Kako? Jednostavnije ne može!
Vidi originalni članak

Ovi slasni zalogaji genijalna su ideja za doručak, uz ručak ili večeru, a bit će i odlično rješenje za nenajavljene goste. U kiflice možete upakirati baš sve. Mi smo se ovog puta odlučili za tanko rezanu slaninu zbog koje su kiflice još sočnije i ukusnije. 

 

Priče iz crvenog miksera Dizano, prhko i vučeno - tri vrste tijesta i kako ih pripremiti kod kuće

 

Kombinaciji svakako možete dodati i topljivi sir, a zatim sve zajedno dodatno začiniti omiljenim sjemenkama. Birajte između sezama, lana, kima, dodajte krupne soli i uživajte u još vrućim i tako jednostavnim domaćim kiflicama.

 

Slavonka Mekane kiflice koje se ne mijese

 

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • 1 žličica kvasca
  • 200 ml toplog mlijeka
  • 70 ml ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • Prstohvat šećera

Postupak pripreme:

  1. Kvasac najprije razmutite u toplom mlijeku s malo šećera. Pustite da stoji desetak minuta, pa pomiješajte s ostatkom sastojaka. Soljenje ostavite za kraj, kada ste već zamijesili tijesto. Tijesto bi trebalo biti meko, ali ne i ljepljivo. Po potrebi dodajte još brašna ili tekućine.
  2. Pustite da odstoji desetak minuta, a za to vrijeme upalite pećnicu na 200 stupnjeva, umutite jaje, pripremite sjemenke i punjenje.
  3. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki dio razvaljajte u krug. Režite trokutiće, punite ih i zarolajte u kiflice.
  4. Kiflice prije pečenja premažite razmućenim jajem, pospite soli i sjemenkama.
  5. Pecite 15 minuta ili dok ne poprime boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr