Superzdrava pizza sa šparogama

Thinkstock
Šparoge su skupe, ali zdrave, ukusne i općenito - divne. Još kad ih stavite na pizzu, pa tko tome može odoljeti!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1126

Potrebno vam je

  • 1 kom rajčica, crvena
  • vlasac ( listovi)
  • 12 režanj češnjak
  • 5 kom list bosiljka
  • 12 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 6 kom šparoge, divlje
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 šalica mozzarella
  • papar
  • 500 g tijesto za pizzu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 250°C. Premažite tijesto maslinovim uljem, rasporedite ravnomjerno rajčicu, šparoge, češnjak i gljive. Pospite vlascem i bosiljkom.
  2. Rasporedite sir i nakapajte s malo maslinova ulja. Popaprite sir.
  3. Pecite od 20 do 30 minuta, no provjeravajte - kada kora dobije zlatnosmeđu boju i djeluje hrskavo, pizza je gotova.

Šparoge su skupe, ali zdrave, ukusne i općenito - divne. Još kad ih stavite na pizzu, pa tko tome može odoljeti!

Posjeti Gastro.hr