Svečani polumjeseci

Pri izradi ovih ukusnih kolača možete upotrijebiti i neki drugi oblik za izrezivanje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 40

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 75

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 100 g šećer, u prahu
  • 180 g margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom vanilin šećer
  • sol
  • 100 g pekmez od marelice
  • 3 žlica tamni rum

Priprema

  1. Na radnu površinu prosijte brašno sa praškom za pecivo i šećerom u prahu. Margarin narežite na komadiće pa ga zajedno s jajima, vanilin šećerom i solju umijesite u brašno.
  2. Brzo umijesite prhko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 2 sata u hladnjaku. Lim za pečenje obložite masnim papirom.
  3. Na radnoj površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte tijesto na debljinu od oko 3 mm. Pomoću oblika za izrezivanje polumjeseca izrežite kekse.
  4. Složite ih na lim i svijetlo ispecite, na temepraturi od 190 stupnjeva, oko 15 minuta. Neka se ohlade na limu, a zatim ih oslobodite s papira.
  5. Glatko izmiješajte marmeladu s rumom, zakuhajte dobivenu mješavinu pa njome slijepite po dva polumjeseca. Slijepljene polumjesece pospite šećernom mješavinom (šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom).
Posjeti Gastro.hr